Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OKTOBAR - MESEC PRAVILNE ISHRANE


Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost", uz podršku patronažnih sestara iz Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", Julijane Drače i Snežane Karać, obeležila je prethodne nedelje 16. oktobar - Svetski dan hrane, i tako se uključila u kampanju "Oktobar - mesec pravilne ishrane".


Predavanja u svih devet vrtića u Srbobranu, Turiji i Nadalju, organizovana su sa ciljem skretanja pažnje da se pravilne navike u ishrani stiču u najranijim uzrastima života. Usvajanje zdravih stilova života omogućeno je zajedničkim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova, uz učešće roditelja, medija, društveno-humanitarnih, sportskih, kulturnih i drugih organizacija i udruženja. Predavanja su pratili i zanimljivi filmovi o zdravoj ishrani i važnosti bavljenja sportom, prilagođeni najmlađem uzrastu, saopšteno je iz PU "Radost".

Ove godine Svetski dan hrane obeležen je pod sloganom "Klimatske promene utiču na proizvodnju hrane". Akcenat je bio na ulozi porodične poljoprivrede u iskorenjivanju gladi i siromaštva, obezbeđivanju hrane i poboljšanju životnog standarda. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.10.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen