Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

DOM ZDRAVLJA BOGATIJI ZA VREDAN APARAT ZA DIJAGNOSTIKU


Imajući u vidu da je briga o zdravlju najmlađih ujedno i briga o budućnosti naše zemlje, kompanija NIS je Domu zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu poklonila ultrazvučni aparat za pregled beba i trudnica. Nabavka savremene opreme vredne pet miliona dinara, realizovana je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kojim će NIS ove godine donirati 116,5 miliona dinara za 20 medicinskih ustanova širom Srbije, kaže se u saopštenju NIS-a ovim povodom. 


U Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu danas je održana Konferencija za medije na kojoj je predstavljena donacija NIS-a vredna 5 miliona dinara, ultrazvučni aparat za pregled beba i trudnica.

Predsednik opštine Srbobran istakao je značaj ulaganja NIS-a u razvoj sredina u kojima posluje i izrazio uverenost u dalje unapređenje saradnje:

- Zahvaljujući podršci kompanije NIS, uspeli smo da obogatimo tehničku opremljenost Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ koja će doprineti kvalitetijoj zdravstvenoj zaštiti naših građana. NIS je društevno odgovorna kompanija i u saradnji sa njima, Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama bogatiji smo za značajan ultrazvučni aparat koji je namenjen dijagnostici u ginekologiji. Poklon je stigao u prave ruke, u zdravstvenu ustanovu, jednu od najboljih u svojoj kategoriji, koja po kvalitetu usluge koju pruža, prevazilazi opštinske okvire. Ovde se godišnje obavi 140.000 pregleda i 120.000 analiza, a o 16.000 stanovnika brine tim od 100 zaposlenih, među kojima je osam specijalista i četiri specijalizanta, istakao je Paroški.


Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i ukazao na njen doprinos za Dom zdravlja u Srbobranu.

- Savremeni ultrazvučni aparat vredan pet miliona dinara koji je obezbedio NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“, omogućiće bolju i kvalitetniju dijagnostiku naših pacijenata, ali će i nama, zdravstvenim radnicima obezbediti kvalitetniji rad. Reč je o aparatu visokog kvaliteta koji u rukama dobro obučenog lekara predstavlja moćno sredstvo u dijagnostici. NIS je odgovorna kompanija i želimo da naša buduća saradnja bude što sadržajnija.

Biljan Elezović, direktor Pogona „Srednji Banat“ u NIS-u je rekao da je ulaganje u zdravnje mladih, jedan od prioriteta kompanije.

- Ove godine odlučili smo da sva sredstva kroz program „Zajednici zajedno“ uložimo upravo u najmlađe i njihovo zdravlje, jer su oni naša budućnost. Tako smo danas u Domu zdravlja u Srbobranu svečano predali na korišćenje savremen ultrazvučni aparat. Naša delatnost je vezana za ovu opštinu, koja je naš važan partner i posebno smo ponosni na naše partnerstvo i dugogodišnju saradnju. Zato ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi doprineli njenom napretku, naglasio je Elezović.

Ovde možete da čujete neke izvode sa Konferencije za medije,  a govore direktor Doma zdravlja, dr Vlastimir Kladar, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, dr Snežana Erceg, ginekolog, pedijatar dr Svetlana Rajak i psiholog Darinka Zeremski - Madžgalj, koordinator projekta.S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.10.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 79
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen