Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2317/dom-zdravlja-bogatiji-za-vredan-aparat-za-dijagnostiku/

Verzija za tampu / To ScreenviewDOM ZDRAVLJA BOGATIJI ZA VREDAN APARAT ZA DIJAGNOSTIKU


Imajući u vidu da je briga o zdravlju najmlađih ujedno i briga o budućnosti naše zemlje, kompanija NIS je Domu zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ u Srbobranu poklonila ultrazvučni aparat za pregled beba i trudnica. Nabavka savremene opreme vredne pet miliona dinara, realizovana je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kojim će NIS ove godine donirati 116,5 miliona dinara za 20 medicinskih ustanova širom Srbije, kaže se u saopštenju NIS-a ovim povodom. 


U Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu danas je održana Konferencija za medije na kojoj je predstavljena donacija NIS-a vredna 5 miliona dinara, ultrazvučni aparat za pregled beba i trudnica.

Predsednik opštine Srbobran istakao je značaj ulaganja NIS-a u razvoj sredina u kojima posluje i izrazio uverenost u dalje unapređenje saradnje:

- Zahvaljujući podršci kompanije NIS, uspeli smo da obogatimo tehničku opremljenost Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ koja će doprineti kvalitetijoj zdravstvenoj zaštiti naših građana. NIS je društevno odgovorna kompanija i u saradnji sa njima, Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama bogatiji smo za značajan ultrazvučni aparat koji je namenjen dijagnostici u ginekologiji. Poklon je stigao u prave ruke, u zdravstvenu ustanovu, jednu od najboljih u svojoj kategoriji, koja po kvalitetu usluge koju pruža, prevazilazi opštinske okvire. Ovde se godišnje obavi 140.000 pregleda i 120.000 analiza, a o 16.000 stanovnika brine tim od 100 zaposlenih, među kojima je osam specijalista i četiri specijalizanta, istakao je Paroški.


Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“ zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i ukazao na njen doprinos za Dom zdravlja u Srbobranu.

- Savremeni ultrazvučni aparat vredan pet miliona dinara koji je obezbedio NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“, omogućiće bolju i kvalitetniju dijagnostiku naših pacijenata, ali će i nama, zdravstvenim radnicima obezbediti kvalitetniji rad. Reč je o aparatu visokog kvaliteta koji u rukama dobro obučenog lekara predstavlja moćno sredstvo u dijagnostici. NIS je odgovorna kompanija i želimo da naša buduća saradnja bude što sadržajnija.

Biljan Elezović, direktor Pogona „Srednji Banat“ u NIS-u je rekao da je ulaganje u zdravnje mladih, jedan od prioriteta kompanije.

- Ove godine odlučili smo da sva sredstva kroz program „Zajednici zajedno“ uložimo upravo u najmlađe i njihovo zdravlje, jer su oni naša budućnost. Tako smo danas u Domu zdravlja u Srbobranu svečano predali na korišćenje savremen ultrazvučni aparat. Naša delatnost je vezana za ovu opštinu, koja je naš važan partner i posebno smo ponosni na naše partnerstvo i dugogodišnju saradnju. Zato ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi doprineli njenom napretku, naglasio je Elezović.

Ovde možete da čujete neke izvode sa Konferencije za medije,  a govore direktor Doma zdravlja, dr Vlastimir Kladar, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, dr Snežana Erceg, ginekolog, pedijatar dr Svetlana Rajak i psiholog Darinka Zeremski - Madžgalj, koordinator projekta.S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign