Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

POKLONI ZA ROMSKU DECU U OSNOVNIM ŠKOLAMA U NAŠOJ OPŠTINI


Predstavnici Nacionalnog saveta Roma i predstavnici naše opštine, predvođeni predsednikom Radivojem Paroškim danas prepodne podeli su deci, pripadnicima romske zajednice, poklone - školski pribor. Darivana su deca u sve četiri škole u našoj opštini.


Napori za unapređenje života članova romske nacionalne manjine u našoj zajednici čine se na različitim nivoima, ali u najznačajnije svakako spada podrška obazovanju. U tom smilslu danas je organizovana poseta članova Nacionalnog saveta Roma, koje je predvodila Jelena Jovanović, narodni poslanik u Skupštini AP Vojvodine i naše opštine, Osnovnim školama na teritoriji naše opštine.

Deci, pripadnicima romske nacionalne manjine podeljeni su pokloni i na taj način iskazana je podrška njihovom obrazovanju koje je sadržano u okviru lokalnog akcionog plana za inkuziju Roma.

- Danas delimo školski pribor, ali i inače lokalna samouprava čini sve kako bi poboljšala život Roma u našoj sredini. Pre svega obraćamo pažnju na decu i trudimo se da im omogućimo što bolje uslove za obrazovanje i kako bi bili ravnopravni sa svom ostalom decom. Naš lokalni akcioni plan koji sarži podršku obrazovanju Roma traje do 2021. godine, a taj dokument je usvojen prošle godine i upravo na osnovu njega pokušavamo da omogućimo što bolje uslove za rad romske dece. Jednako se trudimo da pomognemo deci u predškolskom obrazovanju, u osnovnim i srednjim školama, kao i u visokoškolskom obrazovanju. Obezbedili smo besplatne užine, na početku svake školske godine obezbedimo deci besplatan školski pribor, tu su i besplatne ekskurzije za decu u predškolskom obazovanju, kao i putni troškovi za učenike koji putuju itd, rekao je prilkom ove posete Osnovnim školama Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i dodao obraćajući se deci:

- Nadam se da ćete biti ponos vaših roditelja i da će vam ova škola omogućiti da steknete znanje potrebno da nastavite dalje školovanje, idete u srednju školu i na fakultet i da ćete biti pozitivni primeri i drugoj deci. Samo obrazovanje može da vam obezbedi sigurniju i lepšu budućnost i zbog toga vam želim da budete dobri đaci.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen