Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

POKLONI ZA ROMSKU DECU U OSNOVNIM ŠKOLAMA U NAŠOJ OPŠTINI


Predstavnici Nacionalnog saveta Roma i predstavnici naše opštine, predvođeni predsednikom Radivojem Paroškim danas prepodne podeli su deci, pripadnicima romske zajednice, poklone - školski pribor. Darivana su deca u sve četiri škole u našoj opštini.


Napori za unapređenje života članova romske nacionalne manjine u našoj zajednici čine se na različitim nivoima, ali u najznačajnije svakako spada podrška obazovanju. U tom smilslu danas je organizovana poseta članova Nacionalnog saveta Roma, koje je predvodila Jelena Jovanović, narodni poslanik u Skupštini AP Vojvodine i naše opštine, Osnovnim školama na teritoriji naše opštine.

Deci, pripadnicima romske nacionalne manjine podeljeni su pokloni i na taj način iskazana je podrška njihovom obrazovanju koje je sadržano u okviru lokalnog akcionog plana za inkuziju Roma.

- Danas delimo školski pribor, ali i inače lokalna samouprava čini sve kako bi poboljšala život Roma u našoj sredini. Pre svega obraćamo pažnju na decu i trudimo se da im omogućimo što bolje uslove za obrazovanje i kako bi bili ravnopravni sa svom ostalom decom. Naš lokalni akcioni plan koji sarži podršku obrazovanju Roma traje do 2021. godine, a taj dokument je usvojen prošle godine i upravo na osnovu njega pokušavamo da omogućimo što bolje uslove za rad romske dece. Jednako se trudimo da pomognemo deci u predškolskom obrazovanju, u osnovnim i srednjim školama, kao i u visokoškolskom obrazovanju. Obezbedili smo besplatne užine, na početku svake školske godine obezbedimo deci besplatan školski pribor, tu su i besplatne ekskurzije za decu u predškolskom obazovanju, kao i putni troškovi za učenike koji putuju itd, rekao je prilkom ove posete Osnovnim školama Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i dodao obraćajući se deci:

- Nadam se da ćete biti ponos vaših roditelja i da će vam ova škola omogućiti da steknete znanje potrebno da nastavite dalje školovanje, idete u srednju školu i na fakultet i da ćete biti pozitivni primeri i drugoj deci. Samo obrazovanje može da vam obezbedi sigurniju i lepšu budućnost i zbog toga vam želim da budete dobri đaci.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 40
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen