Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U NADALJU


Ovom prilikom odato priznanje i nagrađena učenica OŠ "Žarko Zrenjanin Uča", Jovana Begečki, za postignut uspeh, osvojeno drugo mesto na prvenstvu Srbije u džudou. Povodom Dana škole učenici su juče pripremili prigodan program koji su pratili gosti proslave i roditelji...


Sportska sala bila je ispunjena do poslednjeg mesta u ponedeljak prilikom proslave Dana Osnovne škole u Nadalju.Nastupili su učenici škole, članovi dramske, recitatorske sekcije kao i hor čijim nastupom je otpočeo program, izvođenjem državne himne. Kao gosti nastupili su članovi KUD-a "Ivanjsko cveće", kao i deca iz dečijeg vrtića "Bubamara".

- Zadovoljstvo mi je što mogu sve da vas pozdravim na obeležavanju ovog, za sve nas, svečanog dana. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave, roditelja i privrednika, naša škola je u mogućnosti da prati savremene nastavne trendove, što se vidi po postignutim rezultatima naših učenika. Drago mi je što i ove godine imamo uspeha na republičkim takmičenjima. Naša učenica sedmog razreda, Jovana Begečki, osvojila je drugo mesto na državnom takmičenju u džudou, kazala je Branislava Stanaćev, direktorka OŠ u Nadalju.

Priznanje i poklon Jovani uručio je predsednik opštine, Radivoj Paroški:

- Očigledno je da se u Osnovnoj školi u Nadalju veoma dobro radi, to pokazuju ostvareni rezultati, a jedan od njih koji se ističe je osvajanje drugog mesta na republičkom takmičenju u džudou, na čemu čestitam Jovani, ali i zaposlenima u školi. Drago mi je što vidim da su deca vrlo privržena školi u svom rodnom mestu, i da se sa svojim učiteljima i nastavnicima drže onog gesla "Učim, znam, vredim", koje se nekoliko godina unazad čuje u našoj opštini. Želimo da ističemo najbolju decu, da ona budu primer drugima, zbog čega ćemo i ove godine na bilbordima objaviti imena i slike đaka generacije. Čestitam vam Dan škole i želim da svaki put kad se vidimo budemo još bolji i napredniji.

Dan škole obeležava se 04. novembra na dan smrti, odnosno ubistva narodnog heroja, Žarka Zrenjanina - Uče, jednog od pokretača revolucionarnog pokreta u Vojvodini u II Svetskom ratu. Nakon što je prokazan Gestapou 1942. godine ubijen je u selu Pavliš kod Vršca.

R.Š.

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen