Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U NADALJU


Ovom prilikom odato priznanje i nagrađena učenica OŠ "Žarko Zrenjanin Uča", Jovana Begečki, za postignut uspeh, osvojeno drugo mesto na prvenstvu Srbije u džudou. Povodom Dana škole učenici su juče pripremili prigodan program koji su pratili gosti proslave i roditelji...


Sportska sala bila je ispunjena do poslednjeg mesta u ponedeljak prilikom proslave Dana Osnovne škole u Nadalju.Nastupili su učenici škole, članovi dramske, recitatorske sekcije kao i hor čijim nastupom je otpočeo program, izvođenjem državne himne. Kao gosti nastupili su članovi KUD-a "Ivanjsko cveće", kao i deca iz dečijeg vrtića "Bubamara".

- Zadovoljstvo mi je što mogu sve da vas pozdravim na obeležavanju ovog, za sve nas, svečanog dana. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave, roditelja i privrednika, naša škola je u mogućnosti da prati savremene nastavne trendove, što se vidi po postignutim rezultatima naših učenika. Drago mi je što i ove godine imamo uspeha na republičkim takmičenjima. Naša učenica sedmog razreda, Jovana Begečki, osvojila je drugo mesto na državnom takmičenju u džudou, kazala je Branislava Stanaćev, direktorka OŠ u Nadalju.

Priznanje i poklon Jovani uručio je predsednik opštine, Radivoj Paroški:

- Očigledno je da se u Osnovnoj školi u Nadalju veoma dobro radi, to pokazuju ostvareni rezultati, a jedan od njih koji se ističe je osvajanje drugog mesta na republičkom takmičenju u džudou, na čemu čestitam Jovani, ali i zaposlenima u školi. Drago mi je što vidim da su deca vrlo privržena školi u svom rodnom mestu, i da se sa svojim učiteljima i nastavnicima drže onog gesla "Učim, znam, vredim", koje se nekoliko godina unazad čuje u našoj opštini. Želimo da ističemo najbolju decu, da ona budu primer drugima, zbog čega ćemo i ove godine na bilbordima objaviti imena i slike đaka generacije. Čestitam vam Dan škole i želim da svaki put kad se vidimo budemo još bolji i napredniji.

Dan škole obeležava se 04. novembra na dan smrti, odnosno ubistva narodnog heroja, Žarka Zrenjanina - Uče, jednog od pokretača revolucionarnog pokreta u Vojvodini u II Svetskom ratu. Nakon što je prokazan Gestapou 1942. godine ubijen je u selu Pavliš kod Vršca.

R.Š.

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 23
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen