Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

SPAŠEN LABUD KOJI SE IZGUBIO!


Danas se jedan labud izgubio. Zalutao na Begluku. Da ne bi stradao intervenisali su komunalci i policija, a labud je vraćen u prirodno stanište, tako da je sada na Rekavici i bezbrižno pliva...


Viđen je u Sremskoj ulici na Begluku i jednoj našoj sugrađanki se učinilo da je prilično dezorijentisan, odnosno da se izgubio. Po svemu sudeći sleteo je na pogrešno mesto. Pošto je tumarao i po putu, ona je obavestila policiju koja je nakon toga zajedno sa komunalnim inspektorom izašla na lice mesta.

Pokušali su, kako saznajemo, da ga nekako poteraju na let, međutim to nije išlo tako lako. Labud se uzjogunio, neće pa neće. Nekako su uspeli da ga nagovore da se makar hodajući uputi ka Krivaji, međutim i to je bilo bez uspeha. Prešao je nekih pedesetak metara, a potom seo i ni da mrdne.

Nije bilo druge nego da se uzme u ruke, natovari u automobil i tako prenese na Rekavicu. Ni ovo mu se nije previše dopalo, tako da je komandir policije morao da mu drži kljun zatvoren da ne bi kljucnuo nekoga.

Sve u svemu akcija je uspešno okončana, mladi labud, vraćen je u prirodno stanište, a ovo je lep primer saradnje, građana, policije i lokalne samouprave.

S.N.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin