Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2365/na-kanalu-kod-srbobrana-stanje-redovno/

Verzija za tampu / To ScreenviewNA KANALU KOD SRBOBRANA - STANJE REDOVNO


Ovo je ocena koju su JVP Vode Vojvodine dali u svom današnjem saopštenju za javnost a u vezi sa delom Velikog bačkog kanala kod Srbobrana, dodajući da je kvalitet vode zadovoljavajući, a da se još uvek ne zna ko je zagađivač koji je izazvao pomor ribe...


Takođe, kažu da još uvek nije došlo do poboljšanja kvaliteta vode duž celog toka kanala.

Evo kompletnog saopštenja:

JVP „Vode Vojvodine“ obaveštava javnost da je u toku jučerašnjeg dana talas zagađenja na kanalu Bečej-Bogojevo sa područja Srbobrana stigao do Bečeja.

Stanje na delu kanala kod Srbobrana, zahvaljujući preduzetim merama od strane JVP „Vode Vojvodine“, je sada redovno i kvalitet vode je zadovoljavajući. Međutim, talas zagađenja se pomerio nizvodno, pa je trenutno situacija na kanalu Bečej-Bogojevo kod Bečeja u pogledu ugroženosti ribljeg fonda zabrinjavajuća.
I pored svih preduzetih mera i upuštanja sveže vode preko ustave Kucura u maksimalnom mogućem proticaju, još uvek nije došlo do poboljšanja kvaliteta vode duž celog toka kanala.

Napominjemo da poslednjih deset godina nije zabeleženo zagađenje ovog nivoa i ovakvog trajanja. Inspekcija je na terenu i još uvek se utvrđuje uzročnik zagađenja.

JVP „Vode Vojvodine“ svakodnevno prate situaciju i preduzimaju sve mere iz sopstvene nadležnosti, a javnost ćemo redovno obaveštavati o svim promenama.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign