Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

U LENKINOM PRSTENU


Velika manifestacija u trodnevnom trajanju, “Lenkin prsten”, ove godine otpočela je otvaranjem izložbe likovne kolonije “U Lenkinom prstenu”. Izložba četvrte po redu likovne kolonije koja je održana u toku leta, otvorena je juče u Galeriji Doma kulture, s početkom u 19:00 časova.


Goran Blagojević, pesnik i recitator iz Srbobrana, obeležio je početak događaja recitalom pesme “Santa maria della salute” nakon čega se posetiocima izložbe obratila direktorica Doma kulture, Milica Zarić:

„Slike koje vidite rezultat su 4. po redu likovne kolonije ‘U Lenkinom prstenu’, a večerašnjom izložbom otvaramo samu manifestaciju ‘Lenkin prsten’. Zahvalila bih se svim slikarima koji su učestvovali u ovoj likovnoj koloniji. Bilo ih je 28 i to su: Milosav Pavlović, Dragan Babović, Stoja Božić, Zorica Rac, Marija Nikolić, Ljiljana Radojčić, Snežana Vujošević, Mira Delić, Tereza Vlaisavljević, Vladimir Golub, Jelena Popović, Slavica Nićiforović Veselinović, Boriška Ljubinković, Lenka Angelina Dinjaški, Mirjana Pančić, Verica Malbašić, Miroslav Krunić, Miloš Popetrov, Lazar Paroški, Nemanja Mrkaljević, Leca Kaćanski Cucić, Milena Stojković Mima, Svetozar Kaćanski Batuka, Ivana Nićin, Rajko Stojnić, Sofija Velicki, Ivica Bačak i Aleksandar Milatović. Hvala vam što ste se odazvali u ovolikom broju. „

Ukupno 28 umetnika predstavilo je svoje radove srbobranskoj javnosti – uključujući njih šestoro sa područja naše opštine, kao i dva akademska slikara iz Novog Sada.

Nekoliko reči uputila je okupljenima i gostujuća Mira Pančić, predsednica udruženja likovnih stvaralaca “Novi Sad”.

„Čast nam je da nas je kulturni centar Srbobrana pozvao i nadamo se da su zadovoljni našim radom. Mi smo se trudili da opravdamo očekivanja i želeli bismo da ponovimo to.“

Svetozar Kaćanski, slikar i profesor likovnog u penziji, osvrnuo se na sam kvalitet prikazanih likovnih dela, govoreći:

„Ranije su se svi hvatali za portret, za pejzaž, za dvorac i takve ustaljene motive, a sada se odstupilo od toga tako da su prisutni različiti tematski motivi i pristupi, kao što su to nadrealizam, realizam, foto-kolaž i tome slično, što se meni lično dopada.

M.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2019.11.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin