Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MLADI PESNICI GOVORILI SVOJU POEZIJU


Treći dan manifestacije “Lenkin prsten” obeležilo je Veče mladih pesnika održano u nedelju u Galeriji Doma kulture. U jednočasovnom aranžmanu, mladi književni stvaraoci imali su priliku da javno predstave vlastitu poeziju ljubavne tematike, kao i da za to budu nagrađeni.


Više od četrdesetoro mladih pesnika amatera sa područja opštine Srbobran učestvovalo je u ovom događaju. Budući da su upravo svojim trudom i zalaganjem doprineli tome da isti bude uspešno održan, Dom kulture je pripremio podsticajne nagrade za njih u vidu pesničkih zbirki autora izniklih na srbobranskom tlu (“Ljubav je navada” Gorana Blagojevića i “Život je sladak, čak i kad gorak je” Bojana Mladenovića), za nešto starije učenike ali i roman za decu “Agi i Ema” Igora Kolarova, namenjen najmlađima.


Svoje poetske radove izneli su učenici osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srbobrana, učenici OŠ “Petar Drapšin” iz Turije, učenici OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja, te učenici Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Srbobrana.


Na samom početku večeri, okupljenima se obratila direktorica Doma kulture, Milica Zarić, izjavivši:


- Cilj manifestacije “Lenkin prsten” jeste podsticanje književnog stvaralaštva u oblasti ljubavne poezije i mi se trudimo već duži niz godina da podstičemo i mlade. Zbog toga, ovo nije bilo takmičenje ili konkurs nego će svi koji su poslali svoje pesme biti nagrađeni knjigama koje daruje Doma kulture. Ove godine mi smo se odlučili da knjige koje poklanjamo budu knjige naših pesnika.


U nastavku, uloga moderatora je pripala članici dramske sekcije Doma kulture, Teodori Momčilović, i ona je vodila program najavljujući pesnike koji su podeljeni po grupama redom izlazili pred publiku.


Završnu notu događaju pružili su recitali Gorana Blagojevića i Bojana Mladenovića koji su svojim pesamama upotpunili ovu priredbu.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.11.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin