Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

FESTIVAL PRAVA DETETA OBELEŽEN I U "VUKU"


Pokrajinski ombudsman u saradnji sa Novosadskom mrežom i lokalnim ombudsmanima sa teritorije Vojvodine organizovao je Festival prava deteta koji je otpočeo još 25.oktobra.Povodom ovom festivalu je značajan jubilej u oblasti zaštite naših najmlađjih,odnosno trideset godina od Konvencije o pravima deteta,koju je naša država ratifikovala još 1990.


U okviru festivala održava se niz manifestacija,radionica,tribina i edukacija,a na današnji dan škole sa teritorije Vojvodine pridružile su se ovoj svetkovini u okviru svojih ustanova.Sve škole i predškolska ustanova sa teritorije naše opštine imale su danas niz zanimljivih aktivnosti kojima su promovisale kvalitetno obrazovanje za sve.Prosvetne ustanove su se medjusobno udružile,tako da su mnoge od tih aktivnosti bile zajedničke.

U OŠ "Vuk Karadzić" danas su se učenici Djačkih parlamenta škole i gimnazije igrali "zaboravljenih dečijih igara" sa najmladjim učenicima.Učenici produženog boravka učili su po stanicama,onako kako preporučuje Montesori metod. Učenike prvog razreda posetili su njihovi mladji drugari predškolci. Stariji učenici imali su priliku da poslušaju dva programa koji su im pripremili sedmaci i osmaci koji pohadjaju gradjansko vaspitanje-jedan se ticao dečijih prava,ali i obaveza i odgovornosti,a drugi je predstavljao multimedijalnu prezentaciju rezultata istraživanja na temu upotrebe društvenih mreža koje su sproveli prošle školske godine sa svojom nastavnicom Teodorom Delić.Hol škola ukrašen je likovnim radovima učenika na temu "Imam pravo na obrazovanje" kojom su se prethodnih dana bavili sa svojim učiteljicama.

Galerija sa fotografijama nalazi se OVDE.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen