Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

STOJIM PRAVO - INICIJATIVA ZA PODRŠKU DECI U ŠKOLI


OŠ "VUK KARADŽIĆ" pridružila se inicijativi "Stojim pravo" koju su pokrenuli Portal za roditelje Detinjarije.com i Razvojni centar za decu i odrasle "Faktor". Cilj inicijative je da se pomogne učenicima i olakšaju inače preteške školske torbe.


Inicijativa se odnosi na rešavanje dugogodišnjeg problema preteških đačkih torbi, koji ugrožava fizički razvoj i uzokuje brojne deformitete kičmenog stuba, koji su utvrđeni kod čak trećine dece školskog uzrasta.

Akcija “Stojim pravo” je zamišljena tako da se škole samoinicijativno priključuju po odluci direktora, i podrazumeva čitanje obaveštenja direktora škole na Nastavničkom veću, u kojem se pozivaju nastavnici da blagovremeno obaveste učenike o potrebnim nastavnim sredstvima za naredni period ili čas, dakle da detaljnije planiraju nastavu i vrše odabir MAKSIMALNO DVA nastavna sredstva/stvari po predmetu, koje će deca donositi i koristiti na časovima.
Škola će svoje učešće u inicijativi oglasiti plakatom na ulaznim vratima, sajtu, društvenim mrežama i obaveštenjem na roditeljskim sastancima.

Podsećamo posetioce našeg portala da je škola "Vuk Karadžić" još pre nekoliko godina obezbedila školske ormariće za sve učenike mlađih
razreda, upravo sa ciljem rešavanja problema preteških tašni.

 
 

Postavio: Administrator dana 2019.11.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen