Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2384/stojim-pravo-inicijativa-za-podrku-deci-u-koli/

Verzija za tampu / To ScreenviewSTOJIM PRAVO - INICIJATIVA ZA PODRŠKU DECI U ŠKOLI


OŠ "VUK KARADŽIĆ" pridružila se inicijativi "Stojim pravo" koju su pokrenuli Portal za roditelje Detinjarije.com i Razvojni centar za decu i odrasle "Faktor". Cilj inicijative je da se pomogne učenicima i olakšaju inače preteške školske torbe.


Inicijativa se odnosi na rešavanje dugogodišnjeg problema preteških đačkih torbi, koji ugrožava fizički razvoj i uzokuje brojne deformitete kičmenog stuba, koji su utvrđeni kod čak trećine dece školskog uzrasta.

Akcija “Stojim pravo” je zamišljena tako da se škole samoinicijativno priključuju po odluci direktora, i podrazumeva čitanje obaveštenja direktora škole na Nastavničkom veću, u kojem se pozivaju nastavnici da blagovremeno obaveste učenike o potrebnim nastavnim sredstvima za naredni period ili čas, dakle da detaljnije planiraju nastavu i vrše odabir MAKSIMALNO DVA nastavna sredstva/stvari po predmetu, koje će deca donositi i koristiti na časovima.
Škola će svoje učešće u inicijativi oglasiti plakatom na ulaznim vratima, sajtu, društvenim mrežama i obaveštenjem na roditeljskim sastancima.

Podsećamo posetioce našeg portala da je škola "Vuk Karadžić" još pre nekoliko godina obezbedila školske ormariće za sve učenike mlađih
razreda, upravo sa ciljem rešavanja problema preteških tašni.

 

Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign