Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SKUPŠTINA GOTOVA ZA POLA SATA


Odbornici SO Srbobran juče su održali 38.sednicu kojom je predsedavala Milena Alargić. Na Dnevnom redu bilo je 15 tačaka. Između ostalog usvojen je drugi rebalans budžeta opštine za ovu godinu.


Praktično bez rasprave sve tačke dnevnog reda usvojene su većinom glasova prisutnih odbornika koji su učestvovali u radu skupštinskog zasedanja. Skupštinska većina usvojila je Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Srbobran za period januar – septembar 2019. godine.

Usvojene su Odluka o izmenama odluke o građevinskom zemljištu, Odluka o izmeni kadrovskog plana Opštinske uprave Srbobran i pravobranilaštva opštine Srbobran za 2019. godinu, Odluka o drugim izmenama Odluke o realizaciji budžeta opštine Srbobran u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2019. godinu, kao i Odluka o izmeni Odluke o Pravobranilaštvu opštine Srbobran i Odluka o pravu na pomoć porodici za novorođeno dete.

Ovom odlukom jasno je definisano ko ima pravo na pomoć za novorođeno dete, kao i kriterijumi na osnovu kojih se pomoć dodeljuje. Pomoć podrazumeva jednokratnu pomoć, a nominalna vrednost se utvrđuje na osnovu sredstava odobrenih na osnovu odluke o budžetu opštine, kao i posteljinu za krevetac za dete.

Pravo na pomoć ostvaruje se na osnovu zahteva koji se podnosi u roku od najduže, šest meseci nakon rođenja deteta.

Takođe, usvojeni su i izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja JKP "Graditelj" za 2019. godinu, Godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran za 2020. godinu, Odluka o pristupanju donošenju Izmena i dopuna Statuta opštine Srbobran, te rešenje o razrešenju direktora Narodne biblioteke Srbobran i o imenovanju vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Dosadašnji direktor Eva Kiš nakon razrešenja sa mesta direktora, imenovana je za vd direktora Narodne biblioteke na period od godinu dana. Odbornici su usvojili i predlog Rešenja o razrešenju pravobranioca opštine Srbobran. Sednica je završena odborničkim pitanjima. Skupštinsko zasedanje proteklo je bez prisustva odbornika iz redova opozicije.  

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2019.12.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin