Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STIŽE NOVAC ZA NADALJSKI VODOVOD


Opštini Srbobran pripalo je gotovo 20 miliona dinara na konkursu Pokrajinske vlade. Novac će biti iskorišćen za nastavak radova na vodovodnoj mreži u Nadalju.


U ime naše opštine ovaj ugovor je potpisao Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran koji je nakon potpisivanja rekao:

- Ovo je drugi konkurs u 2019. godini na kojem dobijamo sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju vodovodnog sistema u Nadalju. Podrška koju i ovoga puta dobijamo od Pokrajinske vlade za nas je veoma značajna, posebno jer ovim ugovorom skoro u potpunosti otklanjamo problem vodosnabdevanja u ovom mestu, u kojem je do pre nekoliko godina isporučivana voda najlošijeg kvaliteta. Da bi to rešilo prvo je izgrađena fabrika vode, zatim zamenjeni ventili u šahtovima, a sada se završava i zamena azbestnih novim, bezbednim cevima. Projektom i radovima za koje smo danas dobili podršku Pokrajinske vlade, zaokružićemo sistem kvalitetnog vodosnabdevanja u Nadalju.

Inače, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, projekata osmišljenih u cilju unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Pored naše opštine podršku iz Pokrajine dobili su i projekti će se osim u Nadalju, realizovati u mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Miloševo, Debeljača i Ravnje.

Ukupno je planirano da se investira 165 miliona dinara, dok je učešće Pokrajinske vlade 80 posto od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava. Za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Petra Drapšina i Braće Pantić u Nadalju, našoj opštini pripalo je 19.119.353 dinara, uz obavezu da se za odobreni projekat dodatnih oko 35 odsto ove sume, obezbedi iz opštinskog budžeta.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.12.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin