Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2393/stie-novac-za-nadaljski-vodovod/

Verzija za tampu / To ScreenviewSTIŽE NOVAC ZA NADALJSKI VODOVOD


Opštini Srbobran pripalo je gotovo 20 miliona dinara na konkursu Pokrajinske vlade. Novac će biti iskorišćen za nastavak radova na vodovodnoj mreži u Nadalju.


U ime naše opštine ovaj ugovor je potpisao Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran koji je nakon potpisivanja rekao:

- Ovo je drugi konkurs u 2019. godini na kojem dobijamo sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju vodovodnog sistema u Nadalju. Podrška koju i ovoga puta dobijamo od Pokrajinske vlade za nas je veoma značajna, posebno jer ovim ugovorom skoro u potpunosti otklanjamo problem vodosnabdevanja u ovom mestu, u kojem je do pre nekoliko godina isporučivana voda najlošijeg kvaliteta. Da bi to rešilo prvo je izgrađena fabrika vode, zatim zamenjeni ventili u šahtovima, a sada se završava i zamena azbestnih novim, bezbednim cevima. Projektom i radovima za koje smo danas dobili podršku Pokrajinske vlade, zaokružićemo sistem kvalitetnog vodosnabdevanja u Nadalju.

Inače, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, projekata osmišljenih u cilju unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Pored naše opštine podršku iz Pokrajine dobili su i projekti će se osim u Nadalju, realizovati u mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Miloševo, Debeljača i Ravnje.

Ukupno je planirano da se investira 165 miliona dinara, dok je učešće Pokrajinske vlade 80 posto od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava. Za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Petra Drapšina i Braće Pantić u Nadalju, našoj opštini pripalo je 19.119.353 dinara, uz obavezu da se za odobreni projekat dodatnih oko 35 odsto ove sume, obezbedi iz opštinskog budžeta.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign