Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

4 BENDA - PETI GRAD!


"GREEN CORNER" bio je u petak uveče domaćin četiri benda, nastupili su Prljavi Romeo iz Apatina, novosadski bend SANS, grupa R.O.C.K iz Beograda i grupa Faust iz Subotice, a hard rock zvuk ispunio je ovaj prostor.


Na istom mestu održana je promocija knjige "Rokenrol u kandžama interneta 2" Predraga Jovanovića i Branimira A. Loknera. Oba autora posetila su Srbobran kako bi predstavili svoju knjigu, zbornik zabeleženih razgovora sa 56 znamenitih učesnika domaće muzičke scene, na temu ideje promocije rokenrol muzike putem interneta, te prostoru za ovaj i slične žanrove u 21. veku.

Uspostavljajući dijalog sa imenima kao što su to Električni orgazam, Ritam nereda, Orthodos Celts, Bajaga i drugi, autori knjige u svojoj knjizi pružaju odgovore na ta i druga stručna pitanja.

"Rok kultura zaista nije više centralna kultura u svetu ali ona je živa dokle god postoje bendovi poput ova četiri koja su tu sa nama i koji rade i koji se trude da svoj stil, zvuk, predstave vama, odnosno publici." - izjavio je Branimir Lokner.

Svoj prvenac, "Rokenrol u kandžama interenta 1", autori su predstavili u 30 gradova u Srbiji i u planu im je da tokom nove turneje premaše ovu cifru. Srbobran je peti po redu grad u kom je promocija ove knjige održana, a u sklopu iste, izdavač "RnR Records" organizovao je nastup četiri benda, po kom je ovaj događaj i nazvan "Četiri benda, peti grad".

"Ja sam veliki optimista da rok scena može da se vrati, ne lako, ali može - ukoliko budemo uporni i ukoliko budemo izdržali sve ono što nas očekuje." - rekao je Predrag Jovanović, dodajući... "Onog momenta samo kada shvatimo svi da je internet preuzeo primat i kada svi shvatimo, da definitivno i bendovi koji se bave ovakvom vrstom muzike moraju da počnu da koriste internet na najbolji mogući način, tada ćemo pobediti ono što je staro i ovo što je novo, a ne valja - to je sigurno. Ova četiri benda, po meni, predstavljaju prelaz između onih bendova koji su bili veliki bendovi i nečega što tek treba da se razvije."

Svirka je otpočela u 21:00, a nastup četvorke podigao je atmosferu ovog lokala, okupivši ljubitelje žestokog rok zvuka. Nastupali su Prljavi Romeo iz Apatina, novosadski bend SANS, grupa R.O.C.K iz Beograda i grupa Faust iz Subotice, koja se takođe našla unutar stranica promovisane knjige, a čiji je kompozitor i bubnjar, naš sugrađanin Atila Toth; takođe jedan od organizatora ovog događaja u Srbobranu.

Knjige koje su zainteresovani mogli kupiti bile su postavljene na improvizovani štand, tik uz binu, a na prodaju su bila izložena i albumska izdanja nastupajućih bendova, kao i majice grupe R.O.C.K.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.12.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin