Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

DECA SU UKRAS SVETA


Milan Subota Minja, urednik i voditelj više televizijskih i drugih programa, a najpoznatiji kao autor dečije serije "Muzički tobogan", posetio je juče Srbobran u sklopu priredbe "Deca su ukras sveta".


Himna najmlađih, "Deca su ukras sveta", obeležila je početak priredbe tokom koje su deca i roditelji zajedno sa Minjom veselo pevala druge, slobodno možemo reći - kultne, dečije pesmice, kao što su to "Slon lepotan Dondolan", "Razbole se lisica", "Išli smo u Afriku" itd.

Osmišljeni program Minja Subota izveo je zajedno sa našim ZVEZDICAMA, sekcijom modernog plesa Doma kulture. Osim očekivanog muzičkog nastupa, posetiocima Malog pozorišta u Srbobranu, omogućeno je uživanje i u kraćem dramskom programu u okviru kojeg su i mališani iz publike dobili priliku za učešće, unutar granica improvizovanog sadržaja.

Predrag Vuković, poznatiji kao "Peđolino", vodio je ovaj deo novogodišnjeg programa.

Prema rečima Milice Zarić, direktora Doma kulture u Srbobranu, priredba "Deca su ukras sveta" novogodišnji je poklon našim najmlađima od strane ove ustanove.  

"Dom kulture u decembru obeležava Dan ustanove, a ove godine, za svoj 53. rođendan, Dom kulture je odlučio da svojim najmlađim sugrađanima pokloni druženje sa Minjom Subotom, a mislim da ste se uverili večeras da je ovo svakako nešto što je Srbobranu bilo potrebno i da su deca uživala u tome." -  kazala je Zarić.

Napomenuli bi i to da Minji Suboti ovo nije prvi put da se nalazi u Srbobranu. Našu opštinu poslednji put posetio je pre više godina, na snimanju filma "Neposlušni" i tvrdi da mu je snimanje tog filma donelo puno sreće i radosti.

Ovom prilikom, on je govorio i o drugim stvarima, a u priloženom tonskom zapisu možete poslušati i to kojim tačno rečima je Minja prokomentarisao jučerašnju priredbu, šta je on rekao o svom prvom nastupu, te kakva su današnja deca ali i koji je to gorući problem o kome je potrebno da se razgovara.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.12.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin