Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2417/odran-novogodinji-vaar-u-zmaju/

Verzija za tampu / To ScreenviewODRŽAN NOVOGODIŠNJI VAŠAR U ZMAJU


Vašar je neočekivano trajao sat vremena, naime toliko je bilo potrebno vremena da se sve što su deca pripremila rasproda, tako da malo je reći da je vašar bio uspešan.


Novogodišnjem vašaru u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" su prethodile mnogobrojne radionice. Roditelji, učenici i učiteljice su vredno radili na izradi, okićenih novogodišnjih jelki, razglednica sa motivom jelke, ukrasa, jelkica od kartona sa šljokicama, ikebana i sličnog, a nekoliko odeljenja se odlučilo za izradu mirisnih sapuna.

Prodavali su se i proizvodi koje su deca pravila kod kuće sa svojim roditeljima. Najčešće su to bili medenjaci. Roditelji su pomagali svojoj deci i prilikom prodaje. Cene su se kretale od 10 do 100 dinara. 

Posebno su se ovom prilikom istakli učenici III1 odeljenja. Oni su sav zarađen novac ubacili u kutiju, koja se nalazi u holu škole, kao dobrovoljni prilog za Nađ Stevana.

- Posebnu radost nam je ove godine upriličila Stašina baka, Helena Knežević, koja je poklonila odeljenju 20 keramičkih zvončića, ručno rađenih. Uživali smo u njihovom dekorisanju. Deci je bilo teško da se odvoje od ovog poklona, pa većina učenika nije htela da proda svoj zvončić, kazala je učiteljica Snežana Stanojev.

Nakon vašara održan je u susret predstojećim praznicima Božićni koncert na kome su nastupili učenici ove škole.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign