Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

BUDŽET ZA NAREDNU GODINU 891.408.000 DINARA


Odbornici SO Srbobran danas su na poslednjoj sednici u ovoj godini usvojili budžet za narednu godinu. Na dnevnom redu sednice bilo je ukupno 33 tačke.


Budžet za 2020. godinu projektovan je na 891.408.000 dinara na prihodnoj strani, dok su ukupni rashodi planirani u iznosu od 993.408.000 dinara. Budžetski deficit u iznosu od 102.000.000 pokriće se od prenetih neutrošenih sredstava iz 2019. godine u istom iznosu. Sredstva tekuće budžetske rezerve planiraju se u iznosu od 8.000.000 dinara.

- Dobili smo realan budžet koji obezbeđuje dovoljna sredstva za 2020. godinu. Naši izvorni prihodi su u skladu sa nevelikim obimom same opštine Srbobran, ali planiramo i sredstva iz drugih izvora finansiranja, za koja, da bi smo ih dobili, moramo projektovati i naš deo u lokalnom budžetu. Između ostalog, to su sredstva za izgradnju fabrike vode, za završetak rekonstrukcije vodovodnog sistema u Nadalju, za rekonstrukciju Zadružnog doma za koji smo sa partnerom iz Mađarske konkurisali i kod fondova EU, za rekonstrukciju Trga slobode, kao i za rekonstrukciju ulica kroz javno-privatno partnerstvo. Istovremeno, budžet je usmeren i u rešavanje socijalnih pitanja, obezbedili smo sredstva za opšti standard građana, i dalje ćemo imati besplatan prevoz građana, i dalje ćemo pomagati đake i studente, realizovati politiku poboljšanja nataliteta, izdvajati značajna sredstva za socijalnu i zdravstvenu zaštitu. U 2020. godini neće izostati ni snažna podrška kulturi i sportu, rekao je Paroški u izjavi za medije nakon sednice i komentarišući sednicu, izdvojio i Odluku o usvajanju Projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, odnosno rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture. Prema njoj bi opština Srbobran, u saradnji sa privatnim partnerom, trebala da lakše dođe do mogućnosti za rekonstrukciju ulica u Srbobranu, Turiji i Nadalju, pri čemu ne bi sklapala komercijalne ugovore i kredite sa bankama.

- Već sada izdvojeno je više desetina ulica u sva tri mesta opštine koje će se uređivati, i to u kratkom vremenskom periodu, rekao je Paroški.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.12.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen