Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

GOST U ATELJEU ITALIJANSKE PORODICE


Đorđe Ćorić (1993) iz Srbobrana, master akademski grafičar, bio je gost italijanske porodice iz Trsta, u prostoru njihovog porodičnog ateljea, koja u svojim korenima sažima dugu umetničku tradiciju.


- Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da budem ugošćen od strane jedne velike umetničke porodice i izuzetnih ljudi iz Trsta. Dobio sam srdačan poziv da održim dvodnevnu radionicu grafike u prostoru njihovog porodičnog ateljea, koji u potpunosti odiše renesansnom atmosferom. Održao sam kratko predavanje o konceptualnoj tematici kojom se bavim, a zatim prezentovao način štampanja u kombinaciji tehnika koje koristim, rekao je mladi umetnik, dodajući:

- Nakon održane radionice, dobio sam atelje na celodnevno korišćenje kako bih odštampao svoje nove portretne otiske koji će upotpuniti portretnu seriju ,,Otisak života” i biti deo buduće celokupne izložbe, koja će biti potpomognuta njihovom porodičnom organizacijom, krajem ove godine u Italiji, kaže Ćorić i dodaje:

- Štampao sam na pres mašini marke Bendini koja danas predstavlja svojevrsni unikat. Izuzetno je retko pronaći presu ove marke koja je u savršenom stanju za siguran i kompletan proces otiskivanja. Bilo je ovo izuzetno veliko iskustvo za mene.”

Ćorić iza sebe trenutno ima preko 50 kolektivnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, kao i 6 samostalnih izložbi u Srbiji i Italiji. Učesnik je mnogih likovno-edukativnih prezentacija i dobitnik više pohvala i prestižnih nagrada iz oblasti grafike i likovne pedagogije.

S.N.



 

Postavio: Administrator dana 2020.01.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen