Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

36. KOBASICIJADA U TURIJI POSLEDNJEG VIKENDA U FEBRUARU


Pripreme za jednu od najvećih gastroturističkih manifestacija u Srbiji su uveliko u toku. Kako saznajemo, sve ide po planu, a prva promocija je u Somboru, u petak 07.februara, tradicionalno na "Ćelavom trgu".


Ove godine članovi Udruženja Kobasicijada iz Turije još jednom će pomeriti rekord za jedan metar, tako da će najduža kobasica na svetu biti napravljena u komadu, a biće dugačka 2036 metara.

- Krećemo po pravilu iz Sombora gde ćemo biti gosti 07. februara, potom idemo u Suboticu 14. februara, sledi Novi Sad 21.02. i onda počinje fešta koja će trajati tri dana, poslednjeg vikenda u februaru. U petak 28, subotu 29. februara i u nedelju 01.marta imamo nameru da ugostimo na desetine hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, koji će Turiju posetiti u tri dana koliko traje ova 36. Kobasicijada, rekao je za naš sajt Ranislav Stankov koji je prošle godine preuzeo funkciju predsednika Kobasicijade. On takođe dodaje:

- Već uveliko dobijamo potvrde da će nam doći gosti iz regiona, ali pitanja kada će biti ove godine Kobasicijada stižu praktično iz cele Evrope, jer činjenica je da smo zahvaljujući pre svega dobrim kobasicama, ali i gostoprimstvu postali poznati daleko izvan granica naše zemlje. Turija će i ove godine na najbolji način promovisati našu opštinu, Vojvodinu i Srbiju i još jednom opravdati epitet koji nosi, kako mi Turinci volimo da kažemo - Turija je centar sveta.

U tri dana koliko traje svetkovina u slavu čuvene turinske kobasice u Turiji se okupi desetine hiljada gurmana, ali osim dobre hrane ono po čemu je ova manifestacija poznata je bogat kulturno umetnički i zabavni program. Ove godine zvezda 36. Kobasicijade je jedna od najvećih pevačica svih vremena na našoj estradi.

Koncert u subotu 29. februara održaće Dragana Mirković, potvrdio nam je sekretar Kobasicijade, Željko Popić.

Srbobran.net će i ove godine pratiti sve aktivnosti u vezi sa Kobasicijadom, a preporučujemo i sajt Kobasicijade kao relevantno mesto gde uvek možete da dobijete sve informacije koje se tiču organizacije 36. Kobasicijade.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.01.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen