Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

JEFTINI I PRIRODNI LEKOVI KOJI SMIRUJU INFEKCIJE I BOLOVE U BUBREZIMA


Za čišćenje bubrega je, prvenstveno, potrebno piti dovoljno vode u toku dana. Uz to, neke namirnice imaju dodatno blagotvorno dejstvo na bubrege!


Bubrezi obavljaju životno važnu funkciju u ljudskom telu. Zato je čišćenje bubrega izuzetno važno, a za to je prvenstveno potrebno piti dovoljno vode u toku dana.

Takođe, neke namirnice imaju blagotvorno dejstvo, pa se upoznajte s njihovim sastojcima i načinom primene.
 
 

Beli luk

 

Beli luk ima zaštitno dejstvo za bubrege i druge organe. Redovna upotreba ovog lekovitog povrća u ishrani može da doprinese, potvrdila su istraživanja, lakšem oslobađanju organizma od olova i kadmijuma iz bubrega, ali i iz drugih organa kao što su jetra, žuč i krvotok u celini. Takođe, ima diuretička svojstva tako da vam može pomoći da eliminišete višak natrijuma iz tela.

Kurkuma

Kurkuma je blagotvorna za organizam zbog kurkumina, sastojka koji umiruje upale i može da redukuje enzime koji aktiviraju hronične bolesti bubrega.

Kurkumin usporava razvoj i širenje mikroba i zato automatski olakšava pritisak na bubrege. Oprezni moraju da budu oni koji već dugo pate od bubrežnih bolesti i već imaju poteškoća pri održavanju ravnoteže kalijuma. Takođe, oprez je neophodan za trudnice, a ne treba ni da je koriste žene tokom menstrualnog ciklusa.

Đumbir

Đumbir je blagotvoran za organizam zahvaljujući svom sastojku gingerolu koji suzbija širenje bakterija. On umiruje upale i može da olakšava bolove, a pozitivno deluje i na hroničan visok pritisak koji oštećuje bubrege. Zato se savetuje redovna upotreba naročito kod komplikacija bubrežnih oboljenja, na primer, kad dođe i do dijabetesa.

Brusnice

 

Brusnice su fantastično voće i uvek ih valja dodati u ishranu. Preporučuju se ljudima sa infekcijom beškike, jer njihov sastojak proantocijanidin sprečava bakterije da se zadržavaju u urinarnom traktu i bubrezima.

Maslačak

Za mnoge samo "korov", maslačak je zapravo izuzetno korisna biljka i narodni lek. Koren maslačka deluje kao diuretik i može pomoći pri čišćenju bubrega i jetre.

Treba da ga koristite i ako patite od akni, ali i u slučaju anemije. Ako patite od bubrežnih bolesti, što češće uzimajte čaj od korena maslačka, a u proleće jedite salatu od maslačkovog lista.

Peršun

Gde je salata, neka tu uvek bude i peršun. Zahvaljujući blagotvornim sastojcima apiolu i miristicinu, peršun je prirodan diuretik. Zato redovno uzimajte čaj od peršuna ako vas muče infekcije urinarnog trakta ili imate kamen u bubregu.

Budite oprezni ako imate i dijabetes, jer peršun može da obori šećer u krvi. Takođe, može da loše reaguje u kombinaciji s nekim lekovima, pa svaki pacijent koji boluje od hronične bubrežne bolesti mora prvo da se konsultuje sa svojim lekarom pre nego što počne sa redovnim korišćenjem peršuna.

Tekst: Z. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna 

Postavio: Global News dana 2020.01.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen