Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BATUKA I FUSKO IZLOŽILI SVOJE RADOVE U BEOGRADU


SINOĆ je u novootvorenoj galeriji ART CENTRA SRBIJA u Beogradu, Skadarska ulica broj 8, otvorena izložba pod nazivom "VIZIJE I EROTIKA" autora slikara, prof. Svetozara Kaćanskog i vajara, Fusko Ištvana iz Srbobrana.


U prijatnoj atmosferi književnica Mirjana Ranković Luković (Čajetina) je pročitala uvodni tekst iz kataloga posvećen radovima oba autora koji su izloženi u ovoj galeriji.

- Dva različita umetnika, u dve različite tehnike, različitim alatima na različitim materijalima, ponudili su nam na uajedničkoj izložbi svoje vizije. Na prvi, drugi, treći... pogled, da li imaju nešto zajedničko oni i njihova dela? Imaju naravno. Strast je zajednički imenilac ovoj dvojici stvaralaca. Strast da zarone u sopstveni svet, u sopstvene teksture i sopstvenim rukama ožive svoje vizije, kazala je povodom izložbe, između ostalog, Mirjana Ranković Luković i dodala na kraju:

- Nebo je ovim otvoreno, zaronite u njega!


Izloženi radovi se mogu pogledati u naredne dve nedelje.

- Nas dvojica smo već imali sličnu izložbu u kulturnom centru Eđšeg u Novom Sadu, ali ovo sinoć je bilo iznad svih očekivanja, nešto neverovatno, još uvek pod utiscima rekao je za naš portal Ištvan Fusko i dodao:

- Jako sam srećan i zadovoljan i zahvaljujem se svima koji su sinoć bili i svojim prisustvom nagradili radove profesora Kaćanskog i mene.

S.N.

Foto: Rajko Karišić

  

Postavio: Administrator dana 2020.01.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen