Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2460/batuka-i-fusko-izloili-svoje-radove-u-beogradu/

Verzija za tampu / To ScreenviewBATUKA I FUSKO IZLOŽILI SVOJE RADOVE U BEOGRADU


SINOĆ je u novootvorenoj galeriji ART CENTRA SRBIJA u Beogradu, Skadarska ulica broj 8, otvorena izložba pod nazivom "VIZIJE I EROTIKA" autora slikara, prof. Svetozara Kaćanskog i vajara, Fusko Ištvana iz Srbobrana.


U prijatnoj atmosferi književnica Mirjana Ranković Luković (Čajetina) je pročitala uvodni tekst iz kataloga posvećen radovima oba autora koji su izloženi u ovoj galeriji.

- Dva različita umetnika, u dve različite tehnike, različitim alatima na različitim materijalima, ponudili su nam na uajedničkoj izložbi svoje vizije. Na prvi, drugi, treći... pogled, da li imaju nešto zajedničko oni i njihova dela? Imaju naravno. Strast je zajednički imenilac ovoj dvojici stvaralaca. Strast da zarone u sopstveni svet, u sopstvene teksture i sopstvenim rukama ožive svoje vizije, kazala je povodom izložbe, između ostalog, Mirjana Ranković Luković i dodala na kraju:

- Nebo je ovim otvoreno, zaronite u njega!


Izloženi radovi se mogu pogledati u naredne dve nedelje.

- Nas dvojica smo već imali sličnu izložbu u kulturnom centru Eđšeg u Novom Sadu, ali ovo sinoć je bilo iznad svih očekivanja, nešto neverovatno, još uvek pod utiscima rekao je za naš portal Ištvan Fusko i dodao:

- Jako sam srećan i zadovoljan i zahvaljujem se svima koji su sinoć bili i svojim prisustvom nagradili radove profesora Kaćanskog i mene.

S.N.

Foto: Rajko Karišić

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign