Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTVORENA IZLOŽBA ATELJEA 05 IZ VRBASA


Godišnja izložba radova članova Udruženja likovnih amatera „Atelje 05“ iz Vrbasa, „Godina ova… dobra i vredna“, otvorena je juče u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.


U pitanju je šesnaesti po redu godišnjak ovog udruženja, osnovanog 2005. godine, a otvaranje izložbe počelo je nastupom mlade pijanistkinje, Jelene Bojanić, učenice šestog razreda.

Milica Zarić, direktor Doma kulture u Srbobranu, prva se obratila prisutnima:

„Saradnja između Doma kulture Srbobran i Ateljea 05 iz Vrbasa datira još iz 2005. godine, kada je ovaj atelje i osnovan. Kroz kolektivne kao i samostalne izložbe svojih članova, najbrojniji su u našoj koloniji „U Lenkinom prstenu“ kao i na našoj Zonskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine.

Ovaj skup stvaralaca iz oblasti likovne kulture, vajarstva, umetničke fotografije kao i srodnih oblasti bliskih ljudskoj duši, svih ovih godina su naši najvredniji saradnici ali i naši pravi prijatelji koji su uvek tu za Dom kulture Srbobran, posebno od kad je predsednik udruženja to gospodin Dragan Simić. Udruženje Atelje 05 uspostavilo je i saradnju sa srbobranskim likovnim udruženjem „ART“ , a unutar njihovog udruženja stvaraju i naši likovni stvaraoci Ivica Bačak i Dragica Gruborović. Dobro je i lepo imati ovakve saradnike i prijatelje jer smo kao večeras u prilici da vidimo 36 stvaralaca, tj. njihova dela različitog umetničkog senzibiliteta i poetike što obogaćuje likovni program Doma kulture Srbobran. – izjavila je Zarić.

U sklopu večeri, govorio je i Dragan Simić, predsednik gostujućeg udruženja:

„Mi se ovde osećamo kao kod svoje kuće. Uvek smo lepo primljeni i imamo dobre, kvalitetne veze sa Srbobrancima, na mnogim poljima, pa i na ovom, likovnom.
– rekao je Simić, dodajući:

Ovo je izložba „Udruženja likovnih amatera“ Atelje 05 iz Vrbasa i tu ima nešto zanimljivo, iz mog ugla. Mi smo zadržali taj naziv, „Udruženje amatera“ ali kod mnogih izloženih radova amaterski nivo davno je prevaziđen. Neki su mnogo ozbiljniji od onih koji se mogu nazvati akademskim, tako da nemojte da vas naziv „Amateri“ zavara.“

Izloženo je ukupno 36 radova, uključujući i radove naših sugrađana Ivice Bačaka i Dragice Gruborović.

Izložba će biti otvorena do 06. 02. 2020.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2020.01.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen