Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2485/poklon-paketi-iz-mesnih-zajednica-za-djake-naih-osnovnih-kola/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOKLON PAKETI IZ MESNIH ZAJEDNICA ZA DJAKE NAŠIH OSNOVNIH ŠKOLA


Na inicijativu Mesnih zajednica, uz podršku lokalne samouprave članovi Saveta sve tri Mesne zajednice danas su posetili Osnovne škole u našoj opštini i podelili poklon pakete učenicima nižih razreda.


Bilo je ovo prijatno iznenađenje za sve učenike. Akcija je prvi put organizovana a ideju je objasnio u nekoliko rečenica Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran, ujedno zahvalivši se svima koji su pomogli da se ova ideja realizuje u našim Osnovnim školama.

- Ovo je prvi put da smo organizovali ovakvu podelu poklona deci, učenicima. Do sada smo uglavnom pažnju usmeravali na sport i poljoprivredu, a sada smo odlučili da se na ovaj način angažujemo i pružimo podršku obrazovanju naše dece. Sveti Sava je školska slava i u tom smislu, takođe smo želeli da damo svoj mali, skroman doprinos obeležavanju ovog velikog dana za naše školstvo, rekao je Jokanović prilikom posete OŠ Vuk Karadžić i dodao:

- U saradnji sa lokalnom samoupravom, Domom kulture i još par naših saradnika u sve tri Mesne zajednice pripremili smo ove edukativne poklon pakete za učenike nižih razreda u sve četiri škole u našoj opštini. Koliko smo mogli da vidimo deca su odlično reagovala, videli smo osmehe na njihovim licima i zadovoljstvo. U svim školama smo lepo dočekani i nadamo se da je ovo dobar početak saradnje Mesnih zajednica i škola u našoj opštini.

Deca su dobila sveske i olovke, a pripremljeno je ukupno preko 600 paketa U OŠ "Vuk Karadžić" podeljeno je 230, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" 240 i po 90 paketa u OŠ "Petar Drapšin" i OŠ "Žarko Zrenjanin Uča".

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign