Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ┼ákolstvo

GIMNAZIJALCI KRAJEM PROŠLE GODINE POSETILI RIM I UČESTOVALI NA GLOBALNOM SAMITU SA 2.000 SVOJIH VRŠNJAKA


U─Źenici Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Mileti─ç“ Srbobran u─Źestvovali su na Globalnom de─Źijem samitu u Rimu, od 27. do 30. novembra 2019. gde su predstavili svoj projekat „Telefon isklju─Źi, u društvo se uklju─Źi“, koji su realizovali tokom prole─ça u svojoj školi, saznali smo ovih dana i evo pri─Źe:


Ovaj doga─Ĺaj okupio je oko 2.000 dece iz 47 zemalja, pod parolom „I can“. Re─Ź je o me─Ĺunarodnom edukativnom programu „Design for change“, ─Źiji je cilj da pomogne mladima da iska┼żu svoje ideje za bolji svet i da ih ostvare. Uz pomo─ç DFC metodologije, mladi uo─Źavaju probleme u lokalnoj zajednici, zamišljaju i sprovode rešenja, koja dovode do promena. Na taj na─Źin razvijaju kriti─Źko mišljenje, saradnju, preduzetni─Źki duh i postaju društveno anga┼żovani i odgovorni.

Svi prikazani projekti na ovom doga─Ĺaju, podr┼żani su velikim aplauzom, ─Źime su mladi ohrabreni da nastave da budu pokreta─Źi promena i da menjaju svet na bolje.
Pored predstavljanja projekata, gimnazijalci su imali priliku da upoznaju decu iz celog sveta, da se dru┼że, razmene ideje i iskustva, upoznaju znamenitosti Rima, posete Vatikan...


Srbobransku ekipu su ─Źinili u─Źenici: Jelena Gajinovi─ç, Tijana Mladenovi─ç, Sanja La─Źanin, An─Ĺela Gazivoda i Mihajlo Tasovac, sa svojom mentorkom Sofijom Mad┼żgalj.


Pre odlaska u Rim, ovaj tim je svoj projekat predstavio u Beogradu, na proslavi „Ja mogu“, u organizaciji „Vega omladinskog centra“, koji je predstavnik „Design for change“ u Srbiji.


U─Źenici su se sa putovanja vratili puni utisaka, sa ┼żeljom da nastave da rade na sli─Źnim projektima i da svoja iskustva podele sa drugima.
U─Źenici se ovim putem zahvaljuju Opštini Srbobran, koja je snosila troškove putovanja u Rim. 

Postavio: Administrator dana 2020.01.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen