Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2511/gimnazijalci-krajem-prole-godine-posetili-rim-i-uestovali-na-globalnom-samitu-sa-2-000-svojih-vrnjaka/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewGIMNAZIJALCI KRAJEM PROŠLE GODINE POSETILI RIM I UČESTOVALI NA GLOBALNOM SAMITU SA 2.000 SVOJIH VRŠNJAKA


U─Źenici Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Mileti─ç“ Srbobran u─Źestvovali su na Globalnom de─Źijem samitu u Rimu, od 27. do 30. novembra 2019. gde su predstavili svoj projekat „Telefon isklju─Źi, u društvo se uklju─Źi“, koji su realizovali tokom prole─ça u svojoj školi, saznali smo ovih dana i evo pri─Źe:


Ovaj doga─Ĺaj okupio je oko 2.000 dece iz 47 zemalja, pod parolom „I can“. Re─Ź je o me─Ĺunarodnom edukativnom programu „Design for change“, ─Źiji je cilj da pomogne mladima da iska┼żu svoje ideje za bolji svet i da ih ostvare. Uz pomo─ç DFC metodologije, mladi uo─Źavaju probleme u lokalnoj zajednici, zamišljaju i sprovode rešenja, koja dovode do promena. Na taj na─Źin razvijaju kriti─Źko mišljenje, saradnju, preduzetni─Źki duh i postaju društveno anga┼żovani i odgovorni.

Svi prikazani projekti na ovom doga─Ĺaju, podr┼żani su velikim aplauzom, ─Źime su mladi ohrabreni da nastave da budu pokreta─Źi promena i da menjaju svet na bolje.
Pored predstavljanja projekata, gimnazijalci su imali priliku da upoznaju decu iz celog sveta, da se dru┼że, razmene ideje i iskustva, upoznaju znamenitosti Rima, posete Vatikan...


Srbobransku ekipu su ─Źinili u─Źenici: Jelena Gajinovi─ç, Tijana Mladenovi─ç, Sanja La─Źanin, An─Ĺela Gazivoda i Mihajlo Tasovac, sa svojom mentorkom Sofijom Mad┼żgalj.


Pre odlaska u Rim, ovaj tim je svoj projekat predstavio u Beogradu, na proslavi „Ja mogu“, u organizaciji „Vega omladinskog centra“, koji je predstavnik „Design for change“ u Srbiji.


U─Źenici su se sa putovanja vratili puni utisaka, sa ┼żeljom da nastave da rade na sli─Źnim projektima i da svoja iskustva podele sa drugima.
U─Źenici se ovim putem zahvaljuju Opštini Srbobran, koja je snosila troškove putovanja u Rim.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign