Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/252/zmaj-jovina-i-dalje-peaka-zona/

Verzija za tampu / To ScreenviewZMAJ JOVINA I DALJE PEŠAČKA ZONA!


Tako su odlučili odbornici na poslednjoj sednici Skupštine opštine Srbobran.


U četvrtak je održana treća sednica Skupštine opštine Srbobran. Naš portal je u realnom vremenu putem twiter naloga @srbobranski i na facebook stranici portal Srbobran.net izveštavao o toku sednice. U okviru ovog medijskog priloga imaćete priliku da čujete neke zanimljive detalje sa sednice.

Zasedanje je počelo istupanjem Jovana Tutorova iz Odborničke grupoe Socijalističke Partije Srbije. Ovaj čin obrazložio je na sledeći način:

Odgovorili su mu, najpre Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran, a potom I Milena Alargić šef Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”:

Odbornik opozicije Branko Gajin na početku sednice izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji su formirani nadzorni odbori I opštinske komisije, odnosno  svoj protest obrazložio je, kako je rekao, da su iz rada ovih skupštinskih tela isključeni predstavnici opozicije. Evo dela njegovog izlaganja:

Odgovor je dao predsednik opštine Neško Čestić:

Skupštinska rasprava vodila se najviše oko predloga odluke za otvaranje Zmaj Jovine ulice za saobraćaj vozila do 3.5 tona nosivosti. U diskusiji reč je najpre uzeo odbornik I bivši predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenović, a nakon njega kontraargumetima uzvratili su Milena Alargić I Radivoj Debeljački, član Opštinskog veča zadužen za lokalno ekonomski razvoj. Evo delova iz izlaganja Mladenovića I Debeljačkog:

Učešče u raspravi uzeli su još Nestor Golupski, Svetlana Đorđin, Radivoj Paroški, a po ovoj tački govorio je I predsednik opštine Čestić:

Branko Gajin je bio sledeći govornik. Ovaj opozicioni odbornik je krajnje afirmativno govorio o odluci da se Zmaj Jovina otvori za saobraćaj, čak je dobio aplauz na kraju. Evo nekih delova iz njegovog obraćanja skupštinskim zastupnicima:

Potom su reč uzeli Đorđe Debeljački, Zoran Dudvarski I Zoran janković, da bi se pristupilo glasanju. Kada se svima činilo da je odluka doneta, jer Gajin je načelno odluku kroz diskusiju podržao, desio se obrt I glasalo se tako da je za otvaranje ulice bilo 13 odbornika protiv devet dok su  njih petoro (GG Branko Gajin) ostali uzdržani.

Odluka nije izglasana, a ovaj gest načelne podrške odluci, ali I izostajanje pri glasanju Branko Gajin je za Srbobran.net prokomentarisao kao principijelan politički potez, jer na početku sednice, on je rekao da će se njegova odbornička grupa uzdržati do daljnjeg od glasanja zbog odbijanja predloga da se sa dnevnog reda skine tačka u kojoj se imenuju novi članovi u nadzornim odborima I opštinskim komisijama.

- Na ovoj odluci odbornici su se podelili, jedni su bili za to da se dozvoli saobraćaj u ovoj ulici, drugi su bili protiv. U diskusiji je većina odbornika bila za to da se saobraćaj dozvoli kako bi se građanima olakšala komunikacija kroz ovaj deo grada, čuli su se argumenti za i protiv, što jeste suština rasprave, ali prilikom izglasavanja odluke desilo se da nije bilo potrebne većine da se ona usvoji. Zmaj Jovina ostaje pešačka zona do neke druge odluke, kazao je za medije nakon sednice predsednik Skupštine, Radivoj Paroški.

Usledila je pauza u radu, a u nastavku sednice izabrani su novi vd direktora JKP Graditelj, Centra za sport, rekreaciju I turizam i Doma Kulture.

Na čelo JKP Graditelj izabran je Božo Dragičević inženjer iz Novog Sada, vd direktora Centra za sport je Bojana Jokić, a na čelo direktora postavljena je Branislava Sekulić. Narednih dana predstavićemo ove nove rukovodioce.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign