Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

TURINSKE KOBASICE OSVOJILE B. TOPOLU


Članovi Udruženja Kobasicijada iz Turije juče su gostovali u Bačkoj Topoli gde su promovisali 36. Kobasicijadu koja se ove godine održava od 28.02. do 01.03. u Turiji. Utisci sa ovog gostovanja su više nego pozitivni. U Turiju su se vratilli "praznih ruku" - sve kobasice koje su poneli sa sobom prodate su još tokom prepodneva.


Bilo je iznad svih očekivanja, pričaju iz Kobasicijade i dodaju da se pokazalo da su Bačkotopolčani poznavaoci dobrih kobasica. Osim što su prodali sve kobasice koje su poneli sa sobom, a bilo je tu svežih kobasica, roštilj i suvih kobasica, majstori iz Turije su pomogli i bili u žiriju da se izabere ekipa koja će ove godine u Turiji na 36. Kobasicijadi predstavljati Bačku Topolu u pravljenju domaće kobasice.

U Turiji 29.02. na takmičenju u pravljenju kobasica Bačku Topolu predstavljaće ekipa Pan Boys.

Naime ove godine, između ostalog, biće organizovano i takmičenje u pravljenju svežih kobasica.

Svaka ekipa koja se prijavi za ovo atraktivno takmičenje dobija od organizatora 4 kg mesa i creva, a sve ostalo donose svoje. Kotizacija po ekipi je 4.000 dinara, a sve dodatne informacije možete dobiti od Ljubana Jocića koji je zadužen za ovaj deo ovogodišnje Kobasicijade u Turiji. Njegov broj telefona je 069 220 85 80.

Sledeća promocija je u Somboru. Turinci u grad koji je iznedrio Zvonka Bogdana, Milana i Petra Konjovića, ali i Lazu Kostića, pa i Nikolu Jokića i još mnogo znamenitih imena naše istorije idu u petak 07. 02. 2020. godine.

Promocija 36. Kobasicijade će tradicionalno biti na Trgu Svetog trojstva, koji su Somborci prozvali "Ćelavi trg".

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2020.02.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen