Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

TURINSKE KOBASICE U PETAK 07.FEBRUARA U SOMBORU!


Promocija 36. Kobasicijade u Turiji, održaće se u petak u Somboru na Trgu Svetog Trojstva, ili kako ga Somborci zovu na "Ćelavom trgu". Ovo je pozivnica svim Somborcima i ljubiteljima kobasica iz okoline da dođu da se družimo i da probaju specijalitete iz Turije.


Nakon uspešne promocije u Bačkoj Topoli, turinski kobasičari svoje kućice sa roštiljima sele u petak u Sombor. Biće ovo susret starih prijatelja, jer decenijama unazad svake godine Turincu dođu u Sombor da pozovu na Kobasicijadu sve ljubitelje, kako je neki nazivaju kraljice suhomesnatih proizvoda, da probaju i provesele se uz kobasice i dobro vino, ali i da vide čudo od kobasice koje će ove godine biti dugačko 2.036 metara.

Promocija u Somboru počinje u ranim jutarnjiom satima i kako kažu majstori iz Turije, trajaće sve dok ima kobasica, a posebno se spremaju za Sombor, jer kako kažu, Somborci "voledu naše kobasice".

Cene su iste kao i lane. Doručak sa Turincima u centru Sombora košta 150 dinara (roštilj kobasica u kifli), sveže kobasice prodavaće se po 400 dinara, a sušene po 600 dinara za kilogram.

- Naravno i ovaj put nekom ćemo pokloniti paket naših kobasica, a koga ćemo ovaj put darivati videćemo sa domaćinima, turističkom organizacijom i gradskom upravom, kažu u Udruženju Kobasicijada i dodaju:

- Dragi naši Somborci čekamo vas na Ćelavom trgu u petak i radujemo se našem novom susretu.Takođe pozivamo Somborce da se prijave za takmićenje u Turiji, pa da vidimo ko pravi bolje i ukusnije kobasice! 

Postavio: Administrator dana 2020.02.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen