Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

SKROMNI FEBRUAR! OVO JE NOVI IZAZOV U SRBIJI!


Srbijom se polako širi novi izazov, pod nazivom "Skromni Februar", a za razliku od ostalih izazova koji su vladali u poslednje vreme, on zapravo može da vas dovede do profita.


Nije ni čudo sto je za ovaj izazov izabran februar - mesec sa najmanjim brojem dana. Glavno pravilo ovog izazova jeste da do poslednjeg dana u mesecu smete da potrošite maksimalno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za Skromni Februar je bitna grupa - okružite se ljudima koji žele sa vama da učestvuju u izazovu, kako biste mogli da pratite doslednost ili dogovorite moguća odstupanja ili dodatna pravila igre.

Kako bi bilo poprilično nerealno preživeti ceo mesec sa ovim iznosom, u gorenavedeni budžet ne spadaju sledeće stavke:

- kirije, rate za kredit, troškovi za obrazovanje, itd. - lekovi i medicinski troškovi - unapred postavljeni dogovor o odstupanjima u vašoj grupi

Imali smo priliku i da popričamo sa učesnicima u ovom izazovu, jer nas je zanimalo šta tačno žele da postignu:

"Želim da dokažem sebi da pare ne diktiraju mojim životom. Imala sam radne mesece sa 250 radnih sati, kako bih dobijala bonuse. Imala sam pare, ali ne i vremena/volje/snage da ih potrošim. Sada želim da isprobam drugi ekstrem i time neću testirati samo sebe, već i sve bliske osobe koje više nisu u mogućnosti da sa mnom vreme provode na piću, na kafi, u izlascima." - Izjavila je O.V. (33) sa kojom smo imali prilike da popričamo o Skromnom Februaru.

Neki ipak ne nalaze motivaciju u ovim razlozima, već smatraju da mogu lakše da uštede kada svi zajedno učestvuju u nekom projektu, dok neki drugi samo žele na taj način da se podsete koliko su postigli u životu i kako su živeli pre, u takozvanim studentskim danima.

"Šta ako ne uspete"?

U grupi sa kojom učestvujete u izazovu morate da postavite "kaznene" mere za prekoračenje budžeta. Šta će to biti, leži na vama. Neki su se odlučili za poklone, neki su odlučili da utrostruče vrednost svega što pređe budžet, a neki za malu šalu ili neki drugi izazov.

Za više informacija klik na OVDE 

Postavio: Global News dana 2020.02.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen