Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2542/skromni-februarovo-je-novi-izazov-u-srbiji/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewSKROMNI FEBRUAR! OVO JE NOVI IZAZOV U SRBIJI!


Srbijom se polako širi novi izazov, pod nazivom "Skromni Februar", a za razliku od ostalih izazova koji su vladali u poslednje vreme, on zapravo mo┼że da vas dovede do profita.


Nije ni ─Źudo sto je za ovaj izazov izabran februar - mesec sa najmanjim brojem dana. Glavno pravilo ovog izazova jeste da do poslednjeg dana u mesecu smete da potrošite maksimalno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za Skromni Februar je bitna grupa - okru┼żite se ljudima koji ┼żele sa vama da u─Źestvuju u izazovu, kako biste mogli da pratite doslednost ili dogovorite mogu─ça odstupanja ili dodatna pravila igre.

Kako bi bilo poprili─Źno nerealno pre┼żiveti ceo mesec sa ovim iznosom, u gorenavedeni bud┼żet ne spadaju slede─çe stavke:

- kirije, rate za kredit, troškovi za obrazovanje, itd. - lekovi i medicinski troškovi - unapred postavljeni dogovor o odstupanjima u vašoj grupi

Imali smo priliku i da popri─Źamo sa u─Źesnicima u ovom izazovu, jer nas je zanimalo šta ta─Źno ┼żele da postignu:

"┼Żelim da doka┼żem sebi da pare ne diktiraju mojim ┼żivotom. Imala sam radne mesece sa 250 radnih sati, kako bih dobijala bonuse. Imala sam pare, ali ne i vremena/volje/snage da ih potrošim. Sada ┼żelim da isprobam drugi ekstrem i time ne─çu testirati samo sebe, ve─ç i sve bliske osobe koje više nisu u mogu─çnosti da sa mnom vreme provode na pi─çu, na kafi, u izlascima." - Izjavila je O.V. (33) sa kojom smo imali prilike da popri─Źamo o Skromnom Februaru.

Neki ipak ne nalaze motivaciju u ovim razlozima, ve─ç smatraju da mogu lakše da uštede kada svi zajedno u─Źestvuju u nekom projektu, dok neki drugi samo ┼żele na taj na─Źin da se podsete koliko su postigli u ┼żivotu i kako su ┼żiveli pre, u takozvanim studentskim danima.

"Šta ako ne uspete"?

U grupi sa kojom u─Źestvujete u izazovu morate da postavite "kaznene" mere za prekora─Źenje bud┼żeta. Šta ─çe to biti, le┼żi na vama. Neki su se odlu─Źili za poklone, neki su odlu─Źili da utrostru─Źe vrednost svega što pre─Ĺe bud┼żet, a neki za malu šalu ili neki drugi izazov.

Za više informacija klik na OVDE
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign