Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

KOLIKO LOŠE MISLI UNIŠTAVAJU NAŠE ZDRAVLJE?


Stanje uma igra važnu ulogu svim sferama života, pa čak i kada je zdravlje u pitanju. Ukoliko niste mentalno jaki nećete biti ni fizički zdravi. Da bi zdravlje bilo na visokom nivou, morate kontrolisati misli.


Evo na koji način i kakve posledice ostavljaju na telo i organizam negativne misli:

 

 

Ljutnja

 

Ovo stanje najviše utiče na mentalnu aktivnost i razvija kardiovaskularne bolesti. Kad nas obuzme osećaj besa, mozak ne može da funkcioniše na pravi način. Pored toga, ljutnja sužava krvne sudove, što povećava rizik od srčanih bolesti i povećava krvni pritisak.

Anksioznost

 

Hronični strahovi uzrokuju probavne smetnje i narušavaju normalno funkcionisanje slezine. U ovom slučaju se može javiti dijareja, povraćanje, grčevi u stomaku, bol u grudima, kao i poremećaj krvnog pritiska. Pored toga, stalna anksioznost izaziva pojavu bora i prerano starenje.

 

Tuga

 

Ove emocije utiču na pluća i bronhije. Javlja se otežano disanje, kašalj i bol u grudima. Stalno zadržavanje tuge utiče ne samo na disajni sistem, već i na razvoj srčanih bolesti. Melanholija i depresija remete organe za varenje i krvotok. Kao rezultat toga, javlja se opstipacija i dobijanje viška kilograma.

Stres

 

Stres je najveći okidač bolesti. Utiče na nervni sistem, povećava rizik od srčanih bolesti, astme, sniženog krvnog pritiska, pojave čira. Pored toga, mogu se javiti nesanica, nesvestice, umor, glavobolja. Postoji i opasnost po krvne sudove i arterije.

 

Ne kažu slučajno, kako zračiš, tako privlačiš. Razmislite dobro da li je vredno nervirati se i kada za to nema nikakve potrebe.

 

(stil.kurir.rs) 

Postavio: Global News dana 2020.02.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen