Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

TEME O KOJIMA NE TREBA DA RAZGOVARATE SA KOLEGAMA


Uspostavljanje prijateljskih odnosa među kolegama neizbežan je proces i predstavlja odličan način da se osećate dobro na poslu, ali je važno postaviti neke granice kada su u pitanju odgovarajuće teme za razgovor. Izbegavanje tema koje slede pomoći će vam da održite profesionalni pristup radu, ali i dobre odnose sa kolegama.


Novac: Nije tajna da razgovore o visini plate treba izbegavati, ali to nije jedina finansijska informacija koju treba da zadržite za sebe. Ostale teme su one koje se odnose na kredite, hipotekarne kredite i zajmove, bilo vaše ili nečije drugo, jer su to previše lična pitanja. Najbolja stvar koju možete učiniti kada razgovor krene u smeru novca je da skrenete razgovor u drugom smeru i tu temu više ne otvarate.

Tračarenje: na žalost, trač je nemoguće izbeći i u poslovnom okruženju, ali to ne znači da i vi morate učestvovati u tračarenju i širiti dalje glasine koje čujete. Ljudi treba da vas cene zbog kvaliteta rada, a ne zbog ažurnosti u otkrivanju najnovijih pikanterija. Čak i ako imate puno poverenje u svoje kolege i dobre namere, velika je mogućnost da budete pogrešno shvaćeni i, silom prilika, u centru ogovaranja.

Promene uslova rada: Ako vam je šef povećao platu ili vam ponudio unapređenje, svakako imate razlog za slavlje. Nazovite supruga, porodicu, prijatelje, ali nemojte ovu informaciju deliti i sa kolegama, osim ako su vas posebno zamolili da to učinite. Pričekajte da vest bude službeno objavljena, u suprotnom možete delovati grubo, nadmeno i nepristojno.

Teme lične prirode: Normalno je da sa kolegama podelite neka dešavanja iz ličnog života, ali pokušajte da postavite neka ograničenja u smislu koliko lične mogu da budu informacije koje delite. Čak iako ste vrlo bliski sa svojim kolegama i gledate na njih kao na  svoje najbliže, nemojte zaboraviti da treba da održite profesionalni odnos i da je neke stvari najbolje ipak zadržati za sebe. Najljepši porodični trenuci, doživljaji sa odmora su svakako stvari koje možete deliti, ali detaljno izveštavanje o ličnim odnosima je svakako nešto što treba da izbegavate. Ako se za nešto pitate da li treba da podelite ili ne, samo se zapitajte da li želite da tu informaciju nekada dozna vaš šef. Odgovor na to pitanje će vam pružiti novu perspektivu.Iz svega ovoga se može zaključiti da je normalno, čak se i preporučuje da sa kolegama negujete prijateljske odnose, tako i radno vreme brže i ugodnije prolazi, ali nikada nemojte zaboraviti da ste na radnom mestu i da način na koji komunicirate može uticati na vašu reputaciju u poslovnoj zajednici. 

Postavio: Global News dana 2020.02.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen