Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

DA LI OVA TEORIJA OBJAŠNJAVA TEORIJU ŽIVOTA?


Nova naučna teorija mogla bi da pruži odgovor na pitanje kako je nastao život, a da u to ne uključi intervenciju „više sile“.


Teorija naučnika Tehnološkog instituta u Masačusetsu Džeremija Inglanda pretpostavlja da život nije nastao slučajno iz primordijalne supe. Umesto toga, život je bio nužnost, jer proističe iz zakona prirode. 

Naučnici koji pokušavaju da otkriju poreklo života suočavaju se sa nepremostivim problemom – kako je život nastao iz nežive materije. 

Međutim, Inglandova teorija ukazuje da grupe atoma koje su izložene izvoru energije duže vremena počinju da se restruktuiraju, kako bi dobili više energije. Pojava života nije slučajna, nego neizbežna pojava, ukoliko su uslovi za preraspodelu atoma pravi. 

„Ako počnete od nasumične grupe atoma i obasjate ih svetlošću, ne treba da se čudite ako na posletku dobijete biljku“, smatra England. Ingland ističe da cilj njegove teorije nije zamena Darvinove teorije o evoluciji, nego njena potvrda. 

„Ne kažem da su Darvinove ideje pogrešne. Naprotiv, ja kažem da iz perspektive fizike možete Darvinovu evoluciju nazvati specijalnim slučajem opšteg fenomena“, kaže on. Ideja o tome da je život evoluirao iz neživih stvari može se pronaći još kod filozofa koji su živeli pre Sokrata. Teorija profesora Inglanda je, međutim, prva koja zvuči ubedljivo i koja je matematički proverljiva. 

Postavio: Global News dana 2020.02.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin