Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OTVORENA 36.KOBASICIJADA


U prisustvu desetina hiljada posetilaca, najveću gastroturističku manifestaciju u Vojvodini, Kobasicijadu u Turiji, danas je svečano otvorio ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović. Ne skrivajući oduševljenje onim što je video u Turiji, presekao je džinovsku kobasicu koja je ove godine duga 2.036 metara.


Kobasica teška oko dve tone stigla je u centar sela praćena tamburašima i okupljenim gostima koji su u Turiju stigli sa svih strana i meridijana tačno u podne. Na bini su je sačekali pored ministra Nedimovića, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i Ranislav Stankov, predsednik udruženja Kobasicijada, koji je prvi pozdravio goste ove svetkovine koja se u Turiji održava svake godine poslednjeg vikenda u februaru još od 1984. godine.

Dok objavljujemo ovo u toku je prodaja kobasice koja se seče na metar i prodaje po ceni od 500 dinara.

Sledi proglašenje pobednika u više kategorija proizvođača kobasica, a kako saznajemo gost koji je na ovu 36. Kobasicijadu stigao iz najudaljenijieg mesta, stigao je sa Novog Zelanda, iza njega su ostali gosti iz Rusije i iz Amerike. U 19.00h na glavnoj bini goste Kobasicijade očekuje koncert Dragane Mirković.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.02.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen