Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2633/5-saveta-da-lake-preivite-povratak-na-posao-posle-odmora/

Verzija za tampu / To Screenview5 SAVETA DA LAKŠE PREŽIVITE POVRATAK NA POSAO POSLE ODMORA


Konačno ste otišli na dugo očekivani i zasluženi odmor. Dani ili nedelje relaksacije, drugačije hrane i komfornog kreveta u hotelu vas navode na to da poželite da se odmor nikada ne završi. Ali vraćanje na posao je neizbežno.


Evo nekoliko saveta kako da se postepeno priviknete na posao:

 

 

1. Nemojte se vraćati na posao ODMAH nakon odmora
Svakome je potrebno neko vreme da se "vrati u realnost". Ako možete, uzmite dan ili dva posle odmora/putovanja da se relaksirate kod kuće i organizujete pre nego što opet krenete na posao. Fokusirajte se na to da se vaš um prilagodi. Ako to ne uradite, suočićete se sa velikim stresom na poslu.

2. Isplanirajte polako vaš povratak na posao
Počnite sa starijim projektima i zadacima koje niste završili pre odlaska na odmor. Možda će vam biti primamljivo da odmah "uskočite" u nove projekte, ali je naš savet da ipak to ne radite. Počnite od manjih zadataka, jer ćete na taj način da steknete samopouzdanje. Zapamtite – korak po korak!

3. Ponesite "delić odmora" sa vama
Suveniri su prave male uspomene koje vas mogu podsetiti na to da je ok odmoriti se i uživati u životu. To može biti neka sitnica, fotografija, čak i miris koji vas podseća na odmor. Na taj način stvarate dobru energiju u vašoj kancelariji.

4. Imajte novu perspektivu
Možda ste bili frustrirani zbog nekog zadatka pre odmora, jer niste znali kako da mu priđete i kako možete da ga rešite. Odmor vam može otvoriti nove vidike. Najbolje ideje i najlakša rešenja su ispred nas, a do njih možemo doći ako smo opušteni i rasterećeni.

5. Pravite pauze tokom radnog dana
Nemojte da dozvolite da vas krivica zbog odsustva dovede do izgaranja. Niko od vas ne traži da držite korak sa kolegama odmah od prvog dana. Pravite pauze od 10 minuta na svaka 3 sata kako biste se opustili i povratili energiju. Fokusirajte se na jednu stvar, ne raplinjujte se na više strana.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign