Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/264/akademci-prvi-pobednici-street-basket-turnira-3x3/

Verzija za tampu / To Screenview



AKADEMCI PRVI POBEDNICI STREET BASKET TURNIRA 3X3


Leto koje polako ostaje za nama biće upamćeno po dva turnira. Drugi je završen pre par dana, a pobednici su ekipa "Akademci".


Trg Republike oživeo je ovog leta kroz dva sportska događaja. Najpre prvi meorijalni turnir "Milenko Genčić"  u street footboll-u, iz večeri u veče okupljao je na stotine ljubitelja ovog atraktivnog sporta, a potom su na red došli zaljubljenici u basket. Na Trg republike postavljen je koš, a prijavljene ekipe su svake večeri predhodnih dana atraktivnim potezima i borbenošću potvrdile da se u Srbobranu oduvek igrao dobar basket.

Finalno veče bila je prava poslastica i prilika kada su najbolji tokom turnira zaigrali između sebe.

Prvo mesto pripalo je ekipi AKADEMCI koji su u finalnoj utakmici bili bolji od ekipe FULL CAFFE. Treće mesto osvojili su METAL X DREAM TEAM. 

Organizator je proglasio i najboljeg igrača turnira i trojkaša. Najbolji među najboljima bio je MILAN SAVANOVIĆ, a svoje umeće u izvođenju trojki pozazao je i zasluženo osvojio titulu najboljeg trojkaša na turniru STEFAN REKIĆ.

Alfa i omega oba ova turnira je Todor Šimpraga, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu. U neformalnom razgovoru sa njim saznali smo da je ideja mnogo za neke nove sportske događaje i da je izuzetno zadovoljan odzivom na koji su naišli kako turnir u street footballu, tako i ovaj upravo završeni u street basketu. Uskoro ćemo sa njim napraviti i jedan poduži razgovor i saznati šta nas to još očekuje predstojećih dana kada su sport i omladina u pitanju.

Galeriju sa preko sto fotografija nastalih tokom finalne večeri napravio je mladi i talentovani Dejan Krstić, a možete ih videti ovde.




Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign