Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

BESPLATNO SEME ZA RATARE!


Opština Srbobran i Mesna zajednica Srbobran, u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo NS seme, obezbedili su više desetina jedinica semenske robe koja će u ponedeljak biti podeljena srbobranskim ratarima.


Planirana prolećna setva počnje za mesec dana. U tom smislu informacija koju objavljujemo, a koja stiže iz MZ Srbobran je posebno značajna za ratare. Naime, oni. koji u ponedeljak budu najbrži dobiće besplatno seme za predstojeću setvu.- Uz podršku lokalne samouprave obezbeđeno je 10 setvenih jedinica semena soje, 22 setvene jedinice semena kukuruza i 7 setvenih jedinica semena suncokreta. Takođe, nabavljeno je i nitracin. Ova semenska roba podeliće se našim poljoprivrednim proizvođačima u ponedeljak, 09. marta od 08.00 časova. Nadam se da će poljoprivrednicima ova podrška značiti pred skori početak setve, kao i da će u skoroj budućnosti biti još sličnih akcija, rekao je između ostalog, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran i dodao:

- Nadamo se da je ovo početak jedne uspešne saradnje lokalne samouprave, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i naše Mesne zajednice i da če ovakvih akcija biti i u narednom periodu.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2020.03.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen