Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

U TURIJI OBELEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA


U skladu sa planom školskog Tima za borbu protiv nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije prethodna nedelja u našoj školi bila je u znaku obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja-Dana ružičastih majica.


Ovaj dan obeležava se poslednje srede u februaru.


Svi razredi, od prvog do osmog,zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicima, raznim aktivnostima učestvovali su u obeležavanju ovog dana.

Učenici prvog razreda pravili su narukvice sa porukama nanasilja i tolerancije a njihovi drugari iz drugog razreda izrađivali su bedževe u obliku šake na kojima su bile ispisane rreči ljubav, zagrljaj, razumevanje, saosećanje...


Učenici trećeg i osmog razreda pravili su ružičaste majice na kojima su ispisivali poruke koje afirmišu drugarstvo i nenasilje među vršnjacima.
Četvrti razred pripremio je panoe, pesmice i recitacije na temu „Stop nasilju“ a svoj recital na ovu temu prezentovali su svojim drugarima i nastavnicima u školi i meštanima Turije na „ Kobasicijadi“

Petaci su pravili plakat pod nazivom „ Ti si faca kada...“ na kome su se našle poruke koje afirmišu nenasilno ponašanje, drugarstvo, podršku...

Učenici šestog, sedmog i osmog razreda na časovima odeljenskog starešine podsetili su se koji sve oblici vršnjačkog nasilja postoje, kako prepoznati vršnjačko nasilje i kako treba da reaguju ne samo žrtve nasilja nego i posmatrači.

U sredu ,28.februara učenici su mogli da se slikaju u roze majicama, kao simbolima borbe protiv vršnjačkog nasilja, koje je za ovu priliku izradio nastavnik likovne kulture Sava Trifunović.

  

Postavio: Administrator dana 2020.03.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen