Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

U TURIJI OBELEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA


U skladu sa planom školskog Tima za borbu protiv nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije prethodna nedelja u našoj školi bila je u znaku obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja-Dana ružičastih majica.


Ovaj dan obeležava se poslednje srede u februaru.


Svi razredi, od prvog do osmog,zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicima, raznim aktivnostima učestvovali su u obeležavanju ovog dana.

Učenici prvog razreda pravili su narukvice sa porukama nanasilja i tolerancije a njihovi drugari iz drugog razreda izrađivali su bedževe u obliku šake na kojima su bile ispisane rreči ljubav, zagrljaj, razumevanje, saosećanje...


Učenici trećeg i osmog razreda pravili su ružičaste majice na kojima su ispisivali poruke koje afirmišu drugarstvo i nenasilje među vršnjacima.
Četvrti razred pripremio je panoe, pesmice i recitacije na temu „Stop nasilju“ a svoj recital na ovu temu prezentovali su svojim drugarima i nastavnicima u školi i meštanima Turije na „ Kobasicijadi“

Petaci su pravili plakat pod nazivom „ Ti si faca kada...“ na kome su se našle poruke koje afirmišu nenasilno ponašanje, drugarstvo, podršku...

Učenici šestog, sedmog i osmog razreda na časovima odeljenskog starešine podsetili su se koji sve oblici vršnjačkog nasilja postoje, kako prepoznati vršnjačko nasilje i kako treba da reaguju ne samo žrtve nasilja nego i posmatrači.

U sredu ,28.februara učenici su mogli da se slikaju u roze majicama, kao simbolima borbe protiv vršnjačkog nasilja, koje je za ovu priliku izradio nastavnik likovne kulture Sava Trifunović.

  

Postavio: Administrator dana 2020.03.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen