Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

ZEMLJA JE NAJPRE TREBALA DA SE ZOVE VODA


Naučnici godinama pokušavaju da otkriju kako je Zemlja nastajala. Delom odgovore traže u nastanku obližnjih planeta, delom u istraživanju same Zemlje. Međutim, poslednje istraživanje koje su sproveli naučnici Univerziteta Ajova Stejt i Univerziteta Kolorado otkrilo je veoma zanimljive informacije.


Naučnici su uvereni da je naša planeta na početku bila u potpunosti prekrivena vodom, bez ijednog izloženog komada zemlje. U prevodu, bolje bi joj odgovaralo ime “Voda” umesto “Zemlja”.

U svom istraživanju opisali su da su analizirali uzorke s okeanske površine koja je s godinama “izronila” na površinu u Australiji i otkrili hemijske tragove koji ukazuju na to da je Zemlja zapravo bila vodena planeta. Tačnije, da su prvi kontinenti počeli da se pojavljuju pre manje od 3,2 milijarde godina. Naučnici ističu da bi ta otkrića mogla uveliko promeniti naše shvatanje istorije razvoja života na našoj planeti.

Naime, prema tim podacima, prvi život na Zemlji razvio se u okeanima jer nije imao gde drugo.

Rana Zemlja, bez kontinenata, verovatno je podsećala na vodeni svet, što je u velikoj meri ograničilo okolinu u kojoj se život mogao razviti i uticalo je na evoluciju života na Zemlji, ali i mogućnosti njegovog postojanja drugde, zapisali su geolozi Bendžamin Džonson i Bozvel Ving u svom istraživanju.

izvor: krstarica.com 

Postavio: Global News dana 2020.03.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen