Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2656/vrata-od-ve-maine-ostavite-otvorena-kad-je-ne-koristite/

Verzija za tampu / To ScreenviewVRATA OD VEŠ MAŠINE OSTAVITE OTVORENA KAD JE NE KORISTITE


Vodoinstalater i majstor za popravljanje veš mašina upozorio je da nikada ne bi trebalo zatvarati vrata od mašine dok se ona ne koristi, jer se tako skupljaju bakterije i prljavština.


Majstor iz Australije upozorio je da zatvaranje vrata stvara visoku temperaturu koja je idealna za razmnožavanje bakterija.

„Prvo što kažem svojim mušterijama je da ostavljaju vrata veš mašine otvorena dok je ne koriste. Ostavljanje vrata zatvorenim satima ili danima može prouzrokovati razne probleme“, napisao je na svom Fejsbuk profilu.

„Najveći problem je skupljanje prljavštine i bakterija. Dosta ljudi mora da menja gumu zaduženu za zatvaranje vrata zbog nakupljene prljavštine, što se može izbeći ako vrata ostavite otvorena“, nastavio je.

Njegov savet došao je nakon što je primetio objavu šokirane korisnice koja se pitala zašto joj iz veš mašine dolazi neugodan miris i kako da očisti nakupljenu prljavštinu koju je pronašla ispod gume za zatvaranje. Dobila je savet da nanese smesu sode bikarbone i dezinfekcijskog sredstva i ostavi da deluje sat vremena. Zatim je potrebno dobro očetkati sve delove i dobro ih obrisati.

Ipak kako biste izbegli nepotrebno četkanje i pranje bakterija i prljavštine koja vam se skuplja u mašini, najlakše je samo ostaviti vrata otvorena i rešićete se muka i problema.

Izvor: vesti-online.com
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign