Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / GLOBAL NEWS

NE PRETERUJTE SA OVIM NAMIRNICAMA - MOGU DA IZAZOVU HALUCINACIJE


Opšte je poznato koje nelegalne supstance mogu da izazovu halucinacije. One su etiketirane kao droga, teški ili laki opijati. Međutim, postoji i veliki broj legalnih namirnica koje se konzumiraju svakodnevno, a koje mogu da izazovu skoro isti efekat kao bilo koja halucinogena droga.


Čovek kao svoju hranu koristi mnoge egzotične biljke, voće i povrće. Takva hrana sadrži i različite toksične materije, a među njima ima i onih koje izazivaju promene u krvnim sudovima i promene psihičkog stanja čoveka. 

Stvar je samo u načinu konzumacije i količini koja se unese u telo. Naučnici su dokazali i da je ispijanje sedam šoljica jake crne kafe dovoljno da se počne sumnjati u svoj razum.

Naime, ispitanici koji su učestvovali u ovom eksperimentu žalili su se na poremećaj ravnoteže, a mnogi su tvrdili da osećaju jake vibracije unutar tela. Mnogi su se žalili na buku u glavi i na svetleće manifestacije koje im se dešavaju pred očima.

U slučaju preteranog konzumiranja pojedinih namirnica može doći do halucinacija, stoga je, kao i u svemu, potrebno uživati umereno.

1. Čokolada sadrži anandamide, što je jedinjenje koji u velikim količinama u telu proizvodi efekt vrlo sličan pušenju marihuane. Osoba od otprilike 60 kilograma težine trebalo bi odjednom da pojede oko 11 kilograma čokolade da oseti efekat ovog jedinjenja.

 
2. Konzumacija nezrelog duda takođe može izazvati halucinacije, ali i probavne probleme.
 

3. Sir stilton s plemenitom plesni može poremetiti noćni san. Jedna britanska studija otkrila je da konzumacija 20 grama toga sira pre spavanja izaziva bizarne snove. Stilton sir (Velika Britanija) dobio je naziv po istoimenom naselju u srednjoj Engleskoj, udaljenom 130 km od Londona, koje je nekad bilo poznato po putu Great North Road, koji je prolazio kroz njega, a koji je spajao London i Škotsku.

4. Feferone izazivaju žarenje u ustima i grlu, a materija kapsaicin iz te biljke podstiče telo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kojih se možete osetiti izrazito raspoloženo.

5. Mak je namirnica s jakim narkotičkim svojstvima, jer sadrži visoke količine alkaloida morfija. Prisetite se toga kada poželite posegnuti za drugim, trećim ili četvrtim komadom štrudle sa makom.

6. Glava ribe salpe iz porodice ljuskavki može izazvati višednevne halucinacije. Štaviše, u starom Rimu navodno su ta ribu jeli upravo zbog njenih narkotičkih svojstava.

7. Ergotizam je trovanje brašnom od raži koje je zaraženo ergotaminom. Trovanje se manifestuje halucinacijama, grčevima, ali i odumiranjem čula dodira u prstima.

8. Muskatni oraščić sadrži jedinjenje miristicin s jakim narkotičkim delovanjem, zbog čega bi konzumacija većih količina tog začina mogla dovesti do mučnine, glavobolje i jakih halucinacija.

Izvor: srbijadanas.com 

Postavio: Global News dana 2020.03.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen