Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NOVA IZLOŽBA U DOMU KULTURE


Dom kulture vas poziva na samostalnu izložbu slika Brace Azarića, koja će svečano biti otvorena u Galeriji Doma kulture u Srbobranu, u četvrtak, 12. 03. 2020 u 19:00 časova.


Braco Azarić je rođen 1951. godine u Novim Kozarcima, opština Kikinda, gde i danas živi. Prvu samostalnu izložbu imao je u Kragujevcu 1973. godine. Posle toga je usledio veliki broj grupnih i samostalnih izložbi, slikarskih kolonija, kao i likovnih susreta, čiji je tačan broj vrlo teško precizno odrediti zbog nedostatka vođenja evidencije. Stil slikanja – ekspresionizam. Akcenat stavlja na osećanja. Kaže o sebi: „to je moć, to je Božji dar, svoja osećanja-preneti na platno.

- Gledajući slike Brace Azarića čak i laik za umetnost, odmah shvati da su u pitanju originalna dela. Pod tom konstatacijom ne mislim na umetnički pravac, već na originalnost pojedinca. Živimo u vremenu vrtoglavog tehnološkog napretka, a prema klasici se odnosimo sa delimičnim podozrenjem. Proživljavajući iskustva raznih događaja poslednjih godina, izložbi slika, skulptura, pa čak i ručnih radova, imamo utisak delimičnih kopija delova umetničkih dela, pa čak i celih koncepcija. Sve zahvaljujući momentalnoj dostupnosti informacija, u ovom slučaju, tuđe umetničke imaginacije. Kod Brace Azarića to nije slučaj. Poželimo mu još puno ideja, realizacije i promocija istog, napisao je Ištvan Fusko , potpredsenik udruženja ArtCENTAR, Novi Sad. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen