Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2669/nova-izloba-u-domu-kulture/

Verzija za tampu / To ScreenviewNOVA IZLOŽBA U DOMU KULTURE


Dom kulture vas poziva na samostalnu izložbu slika Brace Azarića, koja će svečano biti otvorena u Galeriji Doma kulture u Srbobranu, u četvrtak, 12. 03. 2020 u 19:00 časova.


Braco Azarić je rođen 1951. godine u Novim Kozarcima, opština Kikinda, gde i danas živi. Prvu samostalnu izložbu imao je u Kragujevcu 1973. godine. Posle toga je usledio veliki broj grupnih i samostalnih izložbi, slikarskih kolonija, kao i likovnih susreta, čiji je tačan broj vrlo teško precizno odrediti zbog nedostatka vođenja evidencije. Stil slikanja – ekspresionizam. Akcenat stavlja na osećanja. Kaže o sebi: „to je moć, to je Božji dar, svoja osećanja-preneti na platno.

- Gledajući slike Brace Azarića čak i laik za umetnost, odmah shvati da su u pitanju originalna dela. Pod tom konstatacijom ne mislim na umetnički pravac, već na originalnost pojedinca. Živimo u vremenu vrtoglavog tehnološkog napretka, a prema klasici se odnosimo sa delimičnim podozrenjem. Proživljavajući iskustva raznih događaja poslednjih godina, izložbi slika, skulptura, pa čak i ručnih radova, imamo utisak delimičnih kopija delova umetničkih dela, pa čak i celih koncepcija. Sve zahvaljujući momentalnoj dostupnosti informacija, u ovom slučaju, tuđe umetničke imaginacije. Kod Brace Azarića to nije slučaj. Poželimo mu još puno ideja, realizacije i promocija istog, napisao je Ištvan Fusko , potpredsenik udruženja ArtCENTAR, Novi Sad.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign