Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

"VUKOVCI" U AKCIJI


Danas je organizovana akcija pošumljavanja dela zemljišta oko dečijeg igrališta u Kaću. Akciju je organizovala OŠ "Vuk Karadžić", a na inicijativu učenika volontera, koji pohađaju građansko vaspitanje kod nastavnice Teodore Delić.


Akciju je podržala lokalna samouprava, a pomoć je pružila i Ivona Kerkez, nekadašnja učenica ove škole, a sada student na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Takođe u realizaciji akcije učestvovali su aktivisti Udruženja "Naša priča".

- Akciju su pokrenuli učenici VII razreda - volonteri i na osnovu toga kontaktirala sam Ivonu, ona je donirala sadnice, a lokalna samouprava je odredila prostor za pošumljavanje i u saradnji sa članovima udruženja "Naša priča" pripremili su zemljište za sadnju, kazala je Teodora Delić, nastavnica građanskog vaspitanja.

Zasađeno je stotinak sadnica jove, vrbe i javora. U sadnji je učestvovalo četrdesetak učenika OŠ "Vuk Karadžić".

- Sa zadovoljstvom sam se odazvala na poziv i prihvatila da učestvujem i dam lični doprinos. Ovo je jedno dobro delo i nadam se da ćemo nastaviti sa sličnim akcijama, rekla je Ivona Kerkez sa Šumarskog fakulteta u Beogradu gde je student doktorskih studija, inače Srbobranka.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.03.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin