Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2678/-vukovciu-akciji/

Verzija za tampu / To Screenview"VUKOVCI" U AKCIJI


Danas je organizovana akcija pošumljavanja dela zemljišta oko dečijeg igrališta u Kaću. Akciju je organizovala OŠ "Vuk Karadžić", a na inicijativu učenika volontera, koji pohađaju građansko vaspitanje kod nastavnice Teodore Delić.


Akciju je podržala lokalna samouprava, a pomoć je pružila i Ivona Kerkez, nekadašnja učenica ove škole, a sada student na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Takođe u realizaciji akcije učestvovali su aktivisti Udruženja "Naša priča".

- Akciju su pokrenuli učenici VII razreda - volonteri i na osnovu toga kontaktirala sam Ivonu, ona je donirala sadnice, a lokalna samouprava je odredila prostor za pošumljavanje i u saradnji sa članovima udruženja "Naša priča" pripremili su zemljište za sadnju, kazala je Teodora Delić, nastavnica građanskog vaspitanja.

Zasađeno je stotinak sadnica jove, vrbe i javora. U sadnji je učestvovalo četrdesetak učenika OŠ "Vuk Karadžić".

- Sa zadovoljstvom sam se odazvala na poziv i prihvatila da učestvujem i dam lični doprinos. Ovo je jedno dobro delo i nadam se da ćemo nastaviti sa sličnim akcijama, rekla je Ivona Kerkez sa Šumarskog fakulteta u Beogradu gde je student doktorskih studija, inače Srbobranka.

S.Š.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign