Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U VREME PANDEMIJE

ODRŽANA VANREDNA SEDNICA OPŠTINSKOG KRIZNOG ŠTABA


Povodom proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, danas prepodne održana je vanredna sednica opštinskog kriznog štaba na kojoj su doneti sledeći zaključci:


Preporučuje se građanima starijim od 65 godina da maksimalno ograniče kretanje i ukoliko su u mogućnosti ne izlaze iz kuće, opštinski štab za vanredne situacije će redovno izveštavati o radu svih službi, ustanova i preduzeća, piace na teritoriji naše opštine prestaju sa radom, a radno vreme ugostiteljskih objekata biće od 8.00 do 20.00h.

Kompletan spisak svih 17 zaključaka današnje sednice:

1. Obustavlja se rad svih predškolskih ustanova i škola na teritoriji naše opštine.

2. Preporuka svim građanima starijim od 65 godina da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća budući da su oni najugroženija kategorija stanovništva.

3. Javna preduzeća i ustanove, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, organizovaće proces rada. U obavezi su da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih.

4. Službe Mesnih zajednica biće zadužene za kontakt sa ugroženim domaćinstvima na teritoriji opštine u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Srbobran i Crvenim krstom.

5. Opštinska uprava Srbobran sprovodiće mere pojačanog nadzora

6. „Bečejprevoz“ redukovaće svoje linije međumesnog saobraćaja i ukinuće sve školske autobuse.

7. Opštinski štab za vanredne situacije će redovno izveštavati o radu svih služvi, ustanova i preduzeća i blagovremeno obaveštavati javnost.

8. Prestaje sa radom Dom kulture Srbobran, Narodna biblioteka Srbobran i , Centar za sport i turizam Srbobran, u smislu organizovanja javnih skupova.

9. Opštinska uprava i inspekcijske službe radiće sa minimalnim brojem zaposlenih i rad od kuće ukoliko je to moguće.

10. JKP „Graditelj“ Srbobran će redovno obavljati aktivnosti iz svoje nadležnosti i dužno je da obezbedi maske, rukavice i dezinfikaciona sredstva za svoje zaposlene.

11. Pijace na teritoriji opštine Srbobran prestaju sa radom.

12. Organizovanje i prijavljivanje volonterta vršiće se tokom narednih dana, a koordinator će biti Slobodan Subić.

13. Odrediće se kol centri u mesnim zajednicama za pomoć i informisanje starih i ugroženih lica, takođe i u Domu zdravlja „dr Đorđe Bastić“ za sve informacije u vezi postupanja. Brojevi zdravstvenih ambulanti su:

• Dom zdravlja Srbobran 730-600 lok. 102 i 063/1144-632
• Dom zravlja Turija 2237-014
• Dom zdravlja Nadalj 2239-013

14. Radno vreme ugostiteljskih i sličnih objekata u kojima se okupljaju građani biće od 08:00 do 20:00 časova.

15. Obavestiti upravnike stambenih zgrada da pojačaju održavanje ulaznih vrata, stepeništa i zajedničkih prostorija preko nadležne komunalne inspekcije

16. Zadužuje se Centar za socijalni rad opštine Srbobran, da preko svojih službi obezbedi snabdevanje životnim namirnicama i lekovima ugrožene kategorije stanovništva, korisnika Centra.

17. Zadužuje se Crveni krst Srbobran da izradi odvojene spiskove korisnika narodne kuhinje kako bi obezbedio posebno i bezbedno snabdevanje ugrožene kategorije korisnika narodne kuhinje. 

Postavio: Administrator dana 2020.03.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen