Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2697/odrana-vanredna-sednica-optinskog-kriznog-taba/

Verzija za tampu / To ScreenviewODRŽANA VANREDNA SEDNICA OPŠTINSKOG KRIZNOG ŠTABA


Povodom proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, danas prepodne održana je vanredna sednica opštinskog kriznog štaba na kojoj su doneti sledeći zaključci:


Preporučuje se građanima starijim od 65 godina da maksimalno ograniče kretanje i ukoliko su u mogućnosti ne izlaze iz kuće, opštinski štab za vanredne situacije će redovno izveštavati o radu svih službi, ustanova i preduzeća, piace na teritoriji naše opštine prestaju sa radom, a radno vreme ugostiteljskih objekata biće od 8.00 do 20.00h.

Kompletan spisak svih 17 zaključaka današnje sednice:

1. Obustavlja se rad svih predškolskih ustanova i škola na teritoriji naše opštine.

2. Preporuka svim građanima starijim od 65 godina da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća budući da su oni najugroženija kategorija stanovništva.

3. Javna preduzeća i ustanove, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, organizovaće proces rada. U obavezi su da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih.

4. Službe Mesnih zajednica biće zadužene za kontakt sa ugroženim domaćinstvima na teritoriji opštine u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Srbobran i Crvenim krstom.

5. Opštinska uprava Srbobran sprovodiće mere pojačanog nadzora

6. „Bečejprevoz“ redukovaće svoje linije međumesnog saobraćaja i ukinuće sve školske autobuse.

7. Opštinski štab za vanredne situacije će redovno izveštavati o radu svih služvi, ustanova i preduzeća i blagovremeno obaveštavati javnost.

8. Prestaje sa radom Dom kulture Srbobran, Narodna biblioteka Srbobran i , Centar za sport i turizam Srbobran, u smislu organizovanja javnih skupova.

9. Opštinska uprava i inspekcijske službe radiće sa minimalnim brojem zaposlenih i rad od kuće ukoliko je to moguće.

10. JKP „Graditelj“ Srbobran će redovno obavljati aktivnosti iz svoje nadležnosti i dužno je da obezbedi maske, rukavice i dezinfikaciona sredstva za svoje zaposlene.

11. Pijace na teritoriji opštine Srbobran prestaju sa radom.

12. Organizovanje i prijavljivanje volonterta vršiće se tokom narednih dana, a koordinator će biti Slobodan Subić.

13. Odrediće se kol centri u mesnim zajednicama za pomoć i informisanje starih i ugroženih lica, takođe i u Domu zdravlja „dr Đorđe Bastić“ za sve informacije u vezi postupanja. Brojevi zdravstvenih ambulanti su:

• Dom zdravlja Srbobran 730-600 lok. 102 i 063/1144-632
• Dom zravlja Turija 2237-014
• Dom zdravlja Nadalj 2239-013

14. Radno vreme ugostiteljskih i sličnih objekata u kojima se okupljaju građani biće od 08:00 do 20:00 časova.

15. Obavestiti upravnike stambenih zgrada da pojačaju održavanje ulaznih vrata, stepeništa i zajedničkih prostorija preko nadležne komunalne inspekcije

16. Zadužuje se Centar za socijalni rad opštine Srbobran, da preko svojih službi obezbedi snabdevanje životnim namirnicama i lekovima ugrožene kategorije stanovništva, korisnika Centra.

17. Zadužuje se Crveni krst Srbobran da izradi odvojene spiskove korisnika narodne kuhinje kako bi obezbedio posebno i bezbedno snabdevanje ugrožene kategorije korisnika narodne kuhinje.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign